Skip to the main content

03.01.2007.

Quake 2FPS, naravno, nije kratica koja znači "frejmova po sekundi" nego first person shooter, tj. pucačina iz prvog lica. To je ono kad u prvom planu vidiš svoj pištoljčić, krećeš se prema naprijed te adekvatno, sustavno te temeljno djeluješ.

1. Ako je glavni junak (ilitiga "ja") ormar od 3 sa 3 metra koji može nositi 10 ganova neću čuti da zvuk čizama bude kao da nosi klompe. I to tri broja prevelike.

2. Kad mi predstoji neka opaka pucnjava po bossu ili masi neprijatelja nemoj mi par sekundi prije dati gomilu oružja i healtha (i na zvučnike opaliti glasnu šansonu) jer mi kvariš surprajz.

• • •

3. Zapravo nam uopće nemoj davati da se borimo s iritantnim bossovima jer ćemo vrlo lako odustati na tim mjestima, a nastavku nećemo ni blizu.

4. Objasni ti meni kako s bazukom (i to verzijom 30000 iste) mogu razbiti grdobu jaku kao 10 tenkova, a jednu šuplju drvenu kutiju u poluraspadu ne mogu ni oštetiti (često ni pomaknuti)?

5. Zar nije totalno čudno da u pola sata naiđem na masu vozila koja su si slična ko jaje jajetu. U krugu od 100 kilometara postoji samo jedan diler za vozila ili šta?

6. Kad ispraznim pušku u prirodi neću neko vrijeme čuti pjev ptica, a kamoli cvrčka već nakon par sekundi, jel' jasno? (IF proslo_od_pucnjave < x minuta THEN zajebi_zvucnik() itd. pa neću valjda sam pisati igru?)

7. Ako nabijem zid i vratim se poslije pet minuta ima da je oštećen! Ako već moraš daj dofuraj majstore da ih ja vidim (i zapucam po njima, :-)), okej?

8. Ne želim od svih stražara u igri slušati isti vic star bar pola godine. Neka šute i pucaju, pa za to su plaćeni! (Alternativno nek bar psuju, budimo realni, sve po spisku.)

9. Kako mogu svi zidovi u 50+ objekata isto izgledati? Stavi bar neke postere tamo. Hint: sise.

10. Neću ni otvarati gomilu ormara, soba, ladica, skladišta (nastavi niz) u potrazi za rekvizitima. Zaključaj vrata i sve i bok. Nemam ja vremena, čeka me sudar s bajnom djevom na kraju nivoa.

Ima toga još, ali za početak neka se korigiraju ove stvari.

• • •

I tako, štovani developeru, probaj pripaziti na te neke detalje, žemo? Jer ako se te igre ne poprave prestat ćemo ih igrati i raditi nešto drugo. Npr. surfati za sličicama onih cura kojima je tako vruće da skidaju odjeću sa sebe, štajaznam... :-)

A vi tamo, dame te gospodo gejmeri, jesam li ponešto izostavio?

Komentari

1. 03.01.2007. Speki

Ono što nas sve više očekuje je pojava reklama po igricama... Ali, osim toga, imam ja par dodataka:

- Bačve. Nuff' said.
- Kutije sa samo po jednim predmetom. Ogromna kutijetina koju hrpu puta moraš lupati, u sebi sadrži samo jednu malu kutijicu s metcima. Ili malo zdravlja, i slično. A često ništa.
- Igre u kojima ne možeš snimiti poziciju, nego moraš odraditi ili cijeli nivo, ili što je još gore u onim raznim Disney baziranim arkadama, moraš odraditi u komadu cijelu igricu. Igre trebaju biti gušt, a ne vrhunac maltretiranja. Ako već ne mogu snimiti poziciju u stvarnom životu i napraviti reload, dajte mi da to radim u izmišljenim svjetovima u kojima bi se trebao guštati. Da li ću snimanje koristiti ili ne je moj problem, zato sam vam i dao svoje novce.
- Prođi 100 puta po cijelom nivou, jer se ključ nalazi na jednoj, sklopka na drugoj, a vrata na trećoj strani.
- Cijena igre (da, kupio sam par originala)
- Bugovi koje dobiješ za tu cijenu

2. 03.01.2007. D1a

Word!

potpisujem skoro sve, s time da ovo sa kutijama i ostecenjem zidova bas ne stoji... ti si programer, valjda znas sta znaci optimizacija (ostecenje zidova)... kad bi pamtio svaki metak koji si gdje opalio kakav bi to stroj trebao biti?

Kutija: PhysX.... bude uskoro u nekoj 3. inkarnaciji ove tehnologije svima nama dostupno... opet stvar hardvera


Sto se tice tocke 6. bome mi ovo nikad nije palo na pamet, ali definitivno bi bilo odlicno da se netko sjeti toga konacno.

Dodaj komentar
Ime:
Vaš e-mail:
Vaša web stranica:
Izračunajte: 2 + 9 = ?
Komentar: