Skip to the main content
[] 8. veljače 2010.

Tri web alata: generator alergijske kartice, sviranje zvukova koji pomažu u koncentraciji te download memorije za komp.

1. Allerglobal

Alleglobal

Imate alergiju, a putujete negdje? Strah vam je da vam u restoranu gdje naručujete rukama i nogama slučajno ne uvale sok od krokodilskih suza nakon kojeg vas je odmah potrebno odvesti u bolnicu na ispumpavanje, injekcije i slično?

Allerglobal može riješiti problem: s popisa raznih alergija selektirate onu ili one koje vas muče, odaberete strani jezik (Hrvatski podržan) i alat će vam kreirati karticu na tom jeziku koju možete odštampati te izrezati i umnožiti. (Kreiranje PDF dokumenta još nije podržano.)

Trenutno je na popisu 70 alergija, nedostaje li vaša - kontaktirajte ih.

• • •

2. Sound Sleeping

Sound Sleeping

Imate li problema sa opuštanjem, možda vam može pomoći Sound Sleeping.

Radi se o pažljivo odabranom setu zvukova koji pomažu u opuštanju tijekom prakticiranja joge, tai-chija, meditacije i sličnih aktivnosti suvremenog čovjeka.

Zvukove bubnja, flaute, ptica, potoka, oceana, kiše, grmljavine, vjetra itd. puštate iz programa za miksanje koji je napravljen u Flashu. Istovremeno je moguće nabiti pet komada, ali nemojte pretjerivati, za vaš taj-či možda je dovoljan samo jedan.

Važna napomena za jogaše: nemojte očekivati da ćete s ovim alatom brže početi levitirati!


3. Download More RAM!

Download More RAM!

Usfali li vam memorije u kompu ovaj sajt lako pamtljivog imena će vam na jednostavan naćin pomoći da je povećate, duplirate pa čak i triplicirate!

Sve što za to treba je otići stranicu te kliknuti na "Download Now" ispod tražene veličine: na raspolaganju su veličine od 1, 2 i 4 gigabajta.

A kako trenutno izgleda traje promocija povećavanje memorije je besplatno, pa navalite dok je još ima po toj (ne)cijeni.

(Ja sam klikao cijelu noć i sad imam RAMa za bacanje.)


PS. Tick Tock, lijep CSS/JS sat (Kako radi?).