Skip to the main content
Arhiv za 01 mjesec 2009. godine
[] 7. siječnja 2009.

Halo Broccoli, koja je ovo shema? Otkad Bond ide u nastavcima?

Quantum of Solace Screenshot 1

Oduvijek (zadnjih 500 godina) je svaki 007 film na velikom platnu bio za sebe. Dobro, recimo da je gotovo uvijek tako, jer bilo je stvari koje su se nastavljale ali nisi morao gledati prethodni nastavak da doživiš cijelu shemu radnje čak i ako si propustio prvih 15ak minuta. Sa Zrnom utjehe nije takva situacija: stvar je totalni nastavak prethodnog filma Casino Royale. I ako nisi gledao Imperijsku kockarnicu pitat ćeš se tko je Vesper? I što Bond ima protiv onog zelenog lika koji se fura na prirodu bez društva? I tko je Mr. White? I zašto M Jamesu sere kvake?

Nastavak

[] 5. siječnja 2009.

Danas: tri web alata za web majstore.

1. PXtoEM

PXtoEM

Kao što su i šljokice davno izašle iz mode, tako su i CSS mjere u pikselima odavno out. A za preračunavanje px mjera u em veličine treba vremena.

Tj. trebalo je jer se pojavljuju sajtovi koji omogućavaju konverziju CSS jedinica (px, em, % i pt). PXtoEM je jedan takav.

Vrlo pojednostavljuje prebacivanje iz PX u EM, 16px je defaultna veličina, generira CSS, omogućava manualno preračunavanje i tako još neke sitnice.

(Kliknite na "Learn" ako se ne snađete na prvi klik.)

Nastavak

[] 3. siječnja 2009.

Tomb Raider UnderworldOsmi nastavak igre Tomb Raider donio je nekoliko ugodnih promjena u odnosu na dva prethodna dijela. Prisjetimo se: Tomb Raider: Legend (7. nastavak) svojevrsan je reboot franšize, prva igra koju je napravio Crystal Dynamics nakon što je Eidos dobio nogu zbog nevjerojatno užasno napravljene igre Tomb Raider: Angel of Darkness (6. dio). Druga ekipa programera, novi engine, ali stara dobra Lara Croft.

Nakon toga, uoči 10 godišnjice rođenja tete Lare izašao je Tomb Raider: Anniversary koji je remake originalne igre iz prošlog desetljeća (pa se službeno ne broji, inače bi ovo bila 9. nastavak po redu) . Igra je bila teža od prethodnika, s napornim bossovima, ali je imala smanjenu linearnost, tj. igrač ima ponešto slobode u redoslijedu rješavanja problema. No, engine igre se je tek s Podzemljem poboljšao.

Nastavak

[] 1. siječnja 2009.

Poll 15Evo i prvog dana u Novoj godini. Prva amaterska istraživanja pokazuju da ništa nije drugačije od prošle osim što je nešto snijega i sve smrdi po petardama i opakoj pirotehnici koja je svake godine sve glasnija i eksplozivnija. Kako je krenulo za nekoliko godina par dana prije 00:00 prodavat će se mine, granate i zaštitna odijela. I čepovi za uši.

Rezultati ankete s kraja prošle godine (NE 2007. nego 2008. za one koji još nisu asimilirali novu terminologiju) pokazuju da je cca. polovica čitatelja planirala ostati kod kuće. Nadam se da ste ipak bar na trenutak odlijepili od televizora te izašli van na svjež zrak te locirali dobro kuhano vino na obližnjem trgu.

Nastavak

[] 1. siječnja 2009.

GirlVrijeme je relativno.

Ekstaza koja bi trebala trajati satima traje par sekundi. (Osim možda ako si žensko te imaš one multiple, ali to nikad nije dokazano.)

A nešto što traje kratko traje kao čekanje da se žena spremni za večernji izlazak.

U ovom slučaju zapravo je prošlo nekoliko sekundi. Za vrijeme kojih smo se ona i gledali kao dva debila - ja sam smišljao prigodan odgovor, a u njoj je rasao pritisak.

Onda me je ošamarila, izbacila paket psovki (koje su toliko ogavne da ih ovdje ne mogu ispisati) i izletila iz sobe.

Koji promašaj.

Nastavak

‹‹ 1 2