Skip to the main content
Arhiv za 03 mjesec 2010. godine

29.03.2010. 1

Tri web alata: stop forwardušama, web tajmer te generator demotivacijskih postera.


1. StopForwarding

StopForwarding

Jedan ili više pošiljatelja vam redovno šalje forwarduše smiješnih mačaka, urbanih mitova i loših viceva, a možda čak i lančane poruke? I dosta vam je toga, ali kako mu/joj to reći na finjaka?

Tu upada StopForwarding, stranica koja šalje lijepo sročenu kratku anonimnu poruku s ciljem da se primatelj koji vas emailtretira zamisli.

Samo upišete email adresu problematičnog pošiljatelja, a on(a) će dobiti email ovog sadržaja.

22.03.2010. 13

Fail 1: Ikone

Icons

Nedavno mi konačno padne na pamet da premjestim jednu ikonu na desktopu na bolju poziciju, a kad tamo - drag&drop me ne doživljava! Promptno potražim nekoliko rješenja i nijedno, naravno, ne pomaže: ikone su još uvijek nepomične kao da ih je netko čavlom zakucao na wallpaper.

Sad imam desktop na kojem ne možeš micati ikone. Situaciju će sigurno riješiti ponovna instalacija Windowsa, i tako je ova previše dugo radila bez problema. Dakle gubim više od jednog popodneva na ponovnu instalaciju OSa i legije programa bez kojih je rad na kompu gotovo nezamisliv.

Pitanje je da li mogu izdržati bez ikona toliko dugo da taj OS bude Windows 7.

15.03.2010. 1

Tri beskorisne zabavne web stranice.

1. Internet Locator

Internet Locator

Internet Locator će pronaći vašu GPS poziciju bez obzira gdje se nalazite.

Kako radi nije objašnjeno. Jedino je poznato o posebnom vrlo naprednom algoritmu pod nazivom I-GUESS što je kratica od "Internet Global User Exact Specific Site".

Probajte. Sustav za samo nekoliko sekundi ispisuje vašu točnu lokaciju.

08.03.2010. 8

Sretan Dan žena svim čitateljicama bloga uz posebno prigodno izdanje rubrike Komad vs komad: Dva komada iz osamdesetih.

Michael Knight vs Thomas Magnum

Michael Knight (lijevo) je glavni lik u staroj kriminalističkoj SF seriji Knight Rider. Vozi high-tech auto s ugrađenom AI, nabija kriminalce raznih vrsta te poklanja osmijehe i ine izraze lica komadima u prolazu.

Thomas Magnum je privatni detektiv u dramsko kriminalističkoj TV seriji Magnum, P.I.. Gotovo je uvijek bez love, brije po Havajima i rješava razne slučajeve uz nezaobilaznu interakciju sa ljepoticama koje tamo pune plaže.

01.03.2010. 7

U 120. nastavku (kad već?) serije Komad vs komad uspoređujemo dvije the prevarantice s malih ekrana.

Sophie Devereaux vs Stacie Monroe

Sophie (lijevo) je profesionalni varalica u TV komediji/drami Leverage. Inače se pokušava baviti glumom, no pravi talent pokazuje u varanju naivnih lopova i sličnih spodoba. U slobodno vrijeme putuje po svijetu i daje savjete preko web kamere.

Stacie je također varalica, ali u britanskom TV serijalu Hustle. Osim što stručno glumi osobe raznih profila ona se bavi i financijskim konstrukcijama tj. blagajnica je. Hobi nepoznat, ali moguće je da posao nosi kući.