Skip to the main content
Arhiv za 08 mjesec 2010. godine
[] 12. VIII. 2010.

1. Rainy Mood

Rainy Mood

Zvukovi padanja kiše, melodija od 30 minuta koja se može beskonačno ponavljat. Korisno pomagalo za dobar san.

Nastavak

[] 11. VIII. 2010.

Ovo nisu baš najgore od najgorih stranica (sajtova) na webu nego je nekakav izbor od deset među najgorim web stranicama. Tko zna čega sve na webu ima. Ako znate za još kakav biser slobodno ga navedite u komentarima.

Upozorenje: neke (ako ne sve) od ovih stranica mogu prouzročiti probavne, psihičke, psihosomatske, vizualne i ine probleme u čitatelja te se isti mole da im pristupaju sa povećanom dozom opreznosti.

1. Worst Page Ever

Worst Page Ever

Ova je (izgleda) namjerno ružna. Podsjeća na one koje su se nekad štancale na Geocitiesu, jelda?

Nastavak

[] 11. VIII. 2010.

Dva komada iz novih filmova koji su rađeni prema stripu.

Sand Saref vs Natalie Rushman

Gđa Saref (lijevo) je anti-heroina u filmu The Spirit. Opaka zavodnica bogatstvo svojih muževa koji su umrli pod neobičnim okolnostima troši na luksuzan život i utjecaj u kriminalnim vodama. U slobodno vrijeme bavi se mutnim poslovima.

Natalie Rushman (nije lijevo) aka Natasha Romanoff je tajanstvena sekretarica glavnog lika u filmu Iron Man 2. Vrlo je kvalificirana, govori nekoliko jezika, ali joj namjere nisu čiste i pitanje je za koga špijunira. Hobi: crtanje, ulje na platnu.

Nastavak

[] 11. VIII. 2010.

City of Scars je film o Batmanu napravljen ove godine. Fan film od pola sata snimljen je za 3 tjedna za svotu od 27k dolara.

City of Scars

(Slika je link na film na webu. Ne postoji verzija za skinuti AFAIK.)

Nastavak

[] 11. VIII. 2010.

Bio to viralni marketing ili fanovske stranice, na webu egzistiraju izmišljene kompanije, one koje postoje samo u filmovima, serijama i videoigrama. Evo pet primjera: nepostojeće kompanije (korporacije, udruženja, bla) i gdje se nalaze.

1. Multi-National United

Multi-National United

MNU je globalni predvodnik u adaptaciji i integraciji tehnologije.

GDJE: U filmu District 9. (Uskoro: District 10).

Nastavak

[] 11. VIII. 2010.

NinjaiNinjai je online serija crtića napravljena u Flashu. U njoj pratimo malog ali opasnog ninju koji se probija kroz stari azijski svijet. Putem susreće luzere koji bi ga tukli kao i one koji mu pomažu.

Ukupno je napravljeno dvanaest nastavaka. Priča nema završetak i nije jasno da li će biti daljnjih nastavaka, ali autori su obećali pravi cjelovečernji animirani film koji će se pojaviti u kinima.

Nastavak

[] 10. VIII. 2010.

Power webaši, preskočite ovaj post.

Prije nekoliko godina zaobljeni rubovi (pravokutni komad web stranice koji nema oštre rubove) bili su tema za pričat tjedan+ dana: mnogo je različitih rješenja napravljeno da bi se oni postigli.

Vidi npr.:

Kako danas CSS s verzijom 3 ide dalje ili bar pojedini proizvođači web preglednika imaju svoje prefikse nije problem napraviti jednostavno i kratko rješenje za postizanje istih.

Nastavak

[] 10. VIII. 2010.

Control-Alt-DeleteSjećate li se one lagane IT panike na kraju 20. stoljeća kad je zbog prelaska iz 19xx u 20xx godine postojao strah da kompjutori to neće izdržati? Upravo tako, riječ je o Y2K bugu.

Svi znamo što se je dogodilo, tj. što se nije dogodilo: nije bilo masovnih prometnih nesreća, globalnih katastrofi i kraj života kakvog poznajemo.

Ovo je film koji se događa u zadnjim danima 1999. godine kada je cijeli svijet galamio Y2K ovo i ono jer nisu znali ono što mi danas znamo.

Dio velikih kompanija je zagrizao u stiropor i odvojio određene sume novca za nadogradnju softvera na dvoznamenkasti zapis godina.

Nastavak

[] 10. VIII. 2010.

MachinariumKomercijalna igra napravljena u Flashu nije česta ptica u videoigrama. Machinarium je endem prvenstveno zbog osvježavajuće vizualne izvedbe: sve je ručno crtana 2D grafika.

U ulozi ste malog robota koji se treba probijati kroz robotski svijet, doći do grada iz kojeg je nedavno izbačen te razbiti bandu zlih robota s vrlo opasnim namjerama.

Pritom treba riješiti zavidan broj zagonetki među kojima ima onih koje su prilično inventivne. Od kojih su teške tako da ćete morati, pazi sad, razmišljati.

Nastavak

‹‹ 1 2