Skip to the main content
Arhiv za 11 mjesec 2010. godine
30. studenog 2010.

Blue Beanie Day 2010

Omanja gužva pa ide jedan brzi Q&A post.


Što?
30. studenog 2010. godine je Četvrti Međunarodni Blue Beanie Dan.

Zašto
Za podršku web standardima.

Nastavak

30. studenog 2010.

Free Video ConverterTijekom godina isprobao sam nekoliko programa za konverziju videa iz jednog formata u drugi, no nijedan nije imao i vrlo jednostavno sučelje i bio vrlo jednostavan za uporabu kao Free Video Converter.

Ovaj konverter može čitati iz i zapisivati u mnogo formata, omogućava jednostavne operacije poput spajanja video isječaka, zna spržiti DVD, poslati video na YouTube...

Nastavak

23. studenog 2010.

Vraćamo se novim TV komadima.

Nikita vs Bo

Nikita (lijevo) je glavni lik u istoimenoj novoobnovljenoj TV seriji. Priča je klasika: the junakinja, špijun i ubojica, bježi iz pokvarene organizacije i nakon nekog vremena vraća se da ih sve tamo nabije na metak. Slobodnog vremena nema jer njeni dojučerašnji šefovi uvijek nešto smišljaju pa mora biti u tijeku.

Bo (desno; drugo ime također nepoznato) je također glavni lik u novoj natprirodnoj krimi drami Lost Girl. Bo je succubus (demonski zavodnik muškaraca) koji je neutralan u svijetu punom skrivenih vilenjaka, vila, demona i ostalih mitoloških bića. Hobi: ispijanje alkoholnih pića u omiljenoj birtiji.

Nastavak

18. studenog 2010.

Na dnu stranice je footer (podnožje) omanjeg sadržaja. Stvar super izgleda kad je ukupan sadržaj VIŠI od visine prozora preglednika (tj. postoji scrollbar s desne strane), ali nije naj kad je sadržaj NIŽI od visine prozora (npr. kontakt stranica).

U tom slučaju želimo da footer bude na dnu prozora - nabijen na donji rub browsera.

Nastavak

10. studenog 2010.

Ajde jedan komad vs komad za žene.

William Wallace vs Leonidas

William Wallace (lijevo) je glavni lik u filmu Hrabro srce (en. Braveheart - IMDb je počeo prevodit pa moram i ja). Mrzi Engleze i voli ratovati, a u slobodno vrijeme orbitira oko lijepih žena bez obzira bile one zauzete ili ne.

Leonida I. (desno) je bio heroj i kralj Sparte 500 godina pr. Kr. U filmu 300 se sa šačicom vojnika bori protiv osvajača iz Perzije. Uživa u tučnjavi i običava se derati. Vjeran ženi, za druge komade nema vremena.

Nastavak

3. studenog 2010.

CrosswordWordSquared (bivši Scrabb.ly) je masivna višeigračka kvizovka.

U kvizovki (engl. scrabble) igrači naizmjenično slažu križaljku. U svakom potezu dobivaju se slučajna slova od kojih je u kombinaciji sa slovom (ili slovima, minimalno je jedno slovo) koje se već nalaze na tabli potrebno napraviti riječ koja postoji u rječniku. Neiskorištena slova prenose se u slijedeći potez, svako slovo se boduje ovisno o njegovoj težini, neka polja na tabli vrijede više bodova itd.

Nastavak

31. listopada 2010.

To je onaj žuti krug koji otvara i zatvara usta i ždere bijele točke izbjegavajući kvartet opasnih duhova (btw znate li njihova imena?)

Jack Fenjer - blizina

Nastavak