Skip to the main content
Arhiv za 02 mjesec 2011. godine
23. veljače 2011.

Alien vs NinjaJednog dana prije sto+ godina ratoborni ninje su se uz dozvolu službujućeg šumara mirno (zapravo nemirno) i opušteno igrali rata između dvije sukobljene frakcije.

U predahu između dva poluvremena pogledali su prema gore i ugledali svemirski brod (tj. "vatrenu kuglu") nepoznatog porijekla kako se obrušava na nedaleku lokaciju.

Kako tada još nisu znali što je to svemir, a kamoli svemirski brod, rodila se velika misterija koju bi svi bez problema ignorirali da ih prilikom povratka u bazu veliki ninja meštar nije poslao istražiti mjesto pada letjelice...

Nastavak

17. veljače 2011.

Meadow Soprano vs Elaine Benes

Meadow (lijevo) je kćer gospodina Tonija Soprana u dramskoj TV-seriji The Sopranos. Štreberica: ispočetka je studirala medicinu, ali se kasnije odlučila za pravo. Upozorenje: ima opasnog tatu, ne mu se zamjerit.

Elaine (desno) je bivša cura glavnog lika u sitcomu Seinfeld. Snalažljiva je, uporna i povremeno zna biti duhovita, ali je i često razdražena te živčana. U slobodno vrijeme voli zezati Georgea. Mrzi potrošače cigareta.

Nastavak

14. veljače 2011.

Da bi brzo te jednostavno došli do vanjske IP adrese prije mnogo godina prilično smo koristili jednu stranicu čije smo se adrese mogli najprije sjetiti: whatismyip.com.

WhatIsMyIP.com

Danas se na njoj mogu pročitati neke osnovne informacije i korisni linkovi IP tematike, ali tada je bila nakrcana i ružna, no svejedno je poslužila svrsi.

Čudno je kako nikome nije palo na pamet da ode na stranicu istog imena, ali na drugoj vršnoj domeni: whatismyip.org (ne klikaj, trenutno gore nema ništa) koji je bez html filozofiranja ispisivao maksimalno 15 znakova, koliko već IPv4 može zauzimati.

Nešto poput ovog. (slobodno zetefterite, neće se mijenjati)

Nastavak

1. veljače 2011.

CSS problem: zaglavlje (header) i podnožje (footer) su uvijek iste (fixed) visine dok se sadržaj koji se nalazi u središnjem dijelu stranice razvlači i skuplja i dobiva traku za pomicanje (scrollbar) po potrebi.

Header and footer static

Stvar se može nabiti u par linija čistokrvnog CSSa koji je toliko jednostavan i očigledan da ćete se pitati zašto vam ovo rješenje nije odmah palo na pamet.

Nastavak