Skip to the main content
Arhiv za 01 mjesec 2012. godine
31. siječnja 2012.

Lijepo napravljen 3D animirani film prikaz je kratke povijesti zrakoplovstva preko važnijih datuma i događaja, od zamisli majstora Leonarda da Vincija (1452.-1519.) do modernih vremena i svemirskih letova danas.

YouTube video, 3:35


(via)

Nastavak

31. siječnja 2012.

Color Matching Game

Svoje vještine u baratanju bojama provjerite ovom web igrom. Razlučite i odaberite najsličnije boje zadanim bojama u omanjem vremenskom roku. Šest različitih nivoa, nisko vremensko ograničenje, nije baš trivijalno. Igra se mišem i nije potreban Flash.

Plus zanimljiva eksperimentalna podrška za sljepilo za boje.

Klik na gornju sliku ili link @ Method of Action


(via)

Nastavak

30. siječnja 2012.

Video koji ukazuje na velike greške u prezentacijama na duhovit način: sudionici komentiraju promašaje koji se nalaze u razlaganju ili nastaju u tijeku. Tako da nije potrebno odsjediti na nekoliko njih da bi se razumjelo štivo.

Obavezno pogledati ako uskoro prezentirate nešto.

YouTube, 3:41


(via)

Nastavak

29. siječnja 2012.

Experimental Shooter

Experimental Shooter naziv je jednostavne, ali vrlo zarazne igre, tipa "ne da mi mira dok je ne završim". Zaista, nije duga i može se završiti u jednom potezu u pauzi za ručak ili dok čekate curu/ženu da se spremi za izlazak, šetnju ili večeru kod njezinih.

Smisao dvadeset i jednog pažljivo smišljenog nivoa nije samo pucanje nego i kalkulacija. Ako nije jasno što treba pomoć su nazivi nivoa, a ako zaglavi kliknite na RESTART u gornjem desnom kutu.

Na kraju će vam biti žao što nema više nivoa.

Uobičajeno opovrgnuće: Nemojte #$%! mene ako propustite važan telefonski poziv i slično. ;)


Link: klik na gornju sliku ili Experimental Shooter @ Armor Games

Nastavak

29. siječnja 2012.

Anna Valerious vs Selene
(izvori: slika 1, slika 2)


Jedna glumica, dvije uloge na suprotnim stranama.

U filmu Van Helsing Anna (lijevo) je lovac na vampire i vampirolika bića u Transilvaniji na koncu 19. stoljeća. Lovački posao je obiteljsko nasljeđe i ona ga obavlja pedantno, ali pronalazi i vremena za zabavu, ples i plivanje.

U filmskom serijalu Underworld Selene (desno) je vampirica koja rastura vukodlake i slična stvorenja podzemnog svijeta. Pri tome se ne oslanja samo na svoje natprirodne sposobnosti nego i na raznorazna oružja hladne te tople kvalifikacije.

Nastavak

25. siječnja 2012.

Vidi li se kineski zid iz orbite? Koristimo li stvarno samo 10% mozga? Imaju li Eskimi 100+ riječi za snijeg? Da li je krv plave boje?

Te i druge iluzije na zabavan način razotkriva video o 10 uobičajenih zabluda.

Pošaljite prijatelju koji nikako ne želi priznati da nije u pravu.

YouTube video, 4 minute


(via)

Nastavak

25. siječnja 2012.

Real-time Web Monitor

Omanji Flash prozorčić prikazuje trenutno opće stanje na internetu glede: područja s najvećim prometom, deset gradova s najvećom latencijom (tj. čekanjem da se podaci pojave) te žarišta mrežnog prometa.

Provjerite i gornji desni padajući izbornik koji krije još neke alate: usporedbe mrežnih performansi, pokrivenost širokopojasnog pristupa internetu, mobilni promet itd.


(via)

Nastavak

23. siječnja 2012.

Želju da izađete iz zagušljive sobe i posjetite (ne nužno) najbliži nacionalni park probudit će vam ovaj kvalitetni video uradak sa scenama iz nacionalnog parka Yosemite (Kalifornija, SAD).

Po potrebi smanjite jačinu zvuka i uključite fullscreen.

Vimeo video, traje 4 minute


(via)

Nastavak

23. siječnja 2012.

Barbarella Movie Poster
(
izvor slike)


Top lista 25 najboljih filmskih postera ZF filmova po odabiru IGN-a, portala posvećenog videoigrama, filmova i drugim oblicima zabave. Većina su klasici koje svaki esefičar apsolutno mora pogledati.

Nanizani su filmovi: Alien, Prometeus (tek dolazi), Akira, Peti element, E.T., The Matrix, Tron, Zvjezadne staze: Khanov bijes, Zvjezdani ratovi: Imperij uzvraća udarac, Wall-E itd.

Na slici se nalazi plakat za jedan od najstarijih klasika, film Barbarella iz 1968. godine.

Koliko ovih filmova (još) niste pogledali?

(via)


PS. Is It Old, za provjeri starosti linkova.

20. siječnja 2012.

S ruksakom po svijetu: 343 dana, 17 država, 19 aviona, 58 autobusa, 18 brodova i 6237 fotografija. Život je lijep ako imaš vremena i novaca "pobjeći" na godinu dana.

Je li se javlja netko da me sponzorira? :)

YouTube video, 4:50


(via)

Nastavak

1 2 3 ››