Skip to the main content

Arhiv za 08 mjesec 2012. godine

[] 22. VIII. 2012.

Give Up Screenshot

Give Up (Odustani) je Flash igra koja vam cijelo vrijeme nudi opciju za odustajanje u obliku velikog plavog gumba na dnu ekrana. No, nemojte ga odmah kliknuti (nudi utješne riječi) nego probajte prijeći nekoliko nivoa, prije nego postane preteško.

Kontrole: WASD ili strelice.

Igra: klik na sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

[] 20. VIII. 2012.

Povijest LEGO Grupe, proizvođača popularnih LEGO kockica, ispričana kroz animirani film. Naziv dolazi iz danskih riječi leg godt, u prijevodu "lijepo se igraj". Kompanija je na početku pravila samo drvene igračke...

YT video, 17:09


(via)

Nastavak

[] 20. VIII. 2012.

End of the world 2.0
source


Tko je najviše pripremljen za eventualnu globalnu intestaciju živih mrtvaca? Geekovi! Kratki strip, originalno francuski, ovdje (klik na sliku) preveden na engleski. Geekovi rulaju! :)

(original, via)

Nastavak

[] 19. VIII. 2012.

Već sam dosadan s ovim crtićima s Vimea, jelda da?

U ovom videu s naslovom "Romance" pogledajte jedan tipičan dan u životu dvoje sijedih ostarjelih supružnika. Lagana spora animacija u kojoj ćete prepoznati sebe za nekoliko godina (desetljeća).

Video, 5:30

Original @ Vimeo (960 x 540)


(via)

Nastavak

[] 19. VIII. 2012.

World of Solitaire

Ovo je stari link. Spomenuo sam ga nekoliko puta, prvi put u onom nekom podcastu.

World of Solitaire (slobodan prijevod: svijet solo karata) je sajt s kartaškim igrama za jednog igrača. Igrajte Klondike, Freecell, Spider, Golf i brdo još nekih tamo igara. Ako već nemate partnera za šah ili belu. Ako čekate da vas nazove pa vam je dosadno. Ako nemate Windows i ne znate naći igre na tom čudnom OS-u. Ako... (tup!)

Radi i na nešto starijem web pregledniku.

Uglavnom, solo karte.

Nastavak

[] 18. VIII. 2012.

A Fox Tale je lijepo napravljeni studentski animirani film. Dva brata u lovu na lisicu koja nije ono što se čini... Korišteni alati: 3dsmax, Photoshop, After Effects i Premiere Pro.

Video, 7 minuta

Original @ Vimeo (960 x 540)


(via)

Nastavak

[] 18. VIII. 2012.

Ludum Dare: First

Ludum Dare je naziv natjecanja u brzoj izradi videoigara. Od 2002. godine do danas održano ih je 26. Od trenutka proglašenja teme učesnici imaju 48 sati za izradu igre od nule.

Više od nekoliko igara o kojima sam do sad pisao napravljeno je na tom natjecanju. Na slici gore vidite ekran iz jedne takve. Cilj igre loše sročenog naziva First je razmnožiti se na 40 potomaka izbjegavajući parazite.

Igra je za Windows, veličina je 10 MB, a možete skinuti i izvorni kod (C++).

(Kontrole minimalne: strelice ili WASD za kretanje.)

Nastavak

[] 15. VIII. 2012.

Jezero Borogia privremeno je obitavalište velikoj skupini plamenaca (flamingo). Tamo ih je preko sto tisuća, a s ostalim jezerima u Keniji - milijuni. Podneblje im odgovara za druženje, gozbu, prepucavanje i seks (!).

Video, 2:58

Original @ Vimeo (960x540)


(via)

Nastavak

[] 14. VIII. 2012.

Raining.FM Screenshot

Stranica Raining.FM vrti zvukove kiše koja lagano pada, taman za minutu-dvije opuštanja koje vam toliko treba. Pojačajte zvuk, zavalite se u stolicu i opalite kratku brzu zen meditaciju.

Oprez: nemojte zaspati!

Klik!


(via)

Nastavak

[] 12. VIII. 2012.

The king of the island (Kralj otoka) je kratki animirani film čija se radnja događa u Genovi (Italija). Tema je odrastanje, a glavni lik je klinac čiji je otac nedavno nestao na moru.

Crtić je na talijanskom jeziku, s podnapisima na engleskom.

Video, 16:15

Original @ Vimeo (960 x 540)


(via)

Nastavak