Skip to the main content
Arhiv za 09 mjesec 2012. godine
[] 12. rujna 2012.

Binary Code

Dan programera pada na 256. dan u godini tj. 12. rujna u prijestupnim odnosno 13. rujna u ostalim godinama. Krenuo je prije nekoliko godina iz Rusije te se lagano širi i prepoznaje u drugim državama svijeta, poput recimo Hrvatske. Bilo bi lijepo da uskoro postane služben te da programeri dobiju nešto, recimo +1 slobodan dan. ;)

Svim programerima želim Sretan Dan, a one koji to nisu podsjećam da se sjete onih koji to jesu, zovnu ih na pivo, gemišt i slične prigodne aktivnosti. Do While!

Nastavak

[] 11. rujna 2012.

Deset-minutni video u kojem lik priča kakav je život u stanu veličine 24 kvadratnih metara. Koje su prednosti malog prostora, kako se obavljaju svakodnevne radnje poput tuširanja, kuhanja i gledanja televizije, te, posebno, koliko ljudi može doći na feštu?

YT video, 9:38


(via)

Nastavak

[] 10. rujna 2012.

Blocks Screenshot

Kad poredate blokove iste boje u jednu liniju oni nestanu. Cilj je počistiti nivo i prijeći na slijedeći koji je za dlaku teži. Imate vrlo malo poteza na raspolaganju.

Kontrole: miš i tipke (R = restart, E = undo, ESC = menu)

Igra: klik na gornju sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

[] 7. rujna 2012.

Potrebni sastojci: muškarac, komada jedan i žena, komada jedan (u novije vrijeme ima i nekih drugih kombinacija, ali bolje ne komplicirati) te određena količina energije.

Način pripreme: ako do sada niste saznali kako se to radi onda nemate što raditi na ovom blogu. U tom slučaju doviđenja na nekoliko godina, pa se vratite kad saznate.

Bez zezanja: kratki video koji objašnjava zašto i kako nastaje orgazam, koji su važni faktori i posljedice i nusprodukti i tako to. NIJE NSFW.

YT video, 2:44


(via)

Nastavak

[] 6. rujna 2012.

Embed Tweets screenshotTwitter je lansirao novi alat koji omogućava jednostavno dodavanje interaktivne vremenske skale (kako da drugačije prevedem timeline?) u vlastite stranice, blog, portal ili što već weboliko proizvodite.

Tako nešto i do sada bilo moguće, ali ne bez programiranja ili uporabe adekvatnih WordPress ekstenzija i slično. No, sada je to puno lakše i bezbolnije: u postavkama samog (web) Twittera nalazi se jednostavan kreator widgeta čiji je rezultat sažet HTML/JavaScript kod kojeg jednostavno ubacite na željeno mjesto u izvorni kod vaše web kreacije.

Integrirani sadržaj je interaktivan i omogućava pisanje, odgovaranje na, RT-anje i favoriziranje poruka, ekspanziju sadržaja (npr. za vidjeti sliku), spamanje, trolanje itd. skoro kao na originalnom Twitter sajtu, bez napuštanja same stranice.

Nastavak

[] 5. rujna 2012.

Keyboard Humor

Standardni položaji papaka na tipkovnici: kako su nas učili u školi, kako smo naučili igrajući videoigre te kako smo se navikli surfajući na poslu.

Moram priznati da baš i ne kužim ovo zadnje... ;)

Klik na sliku ako trebate veću.


(via)

Nastavak

[] 4. rujna 2012.

Svim čitateljima koji su ove godine propustili ljetovanje na nekoj dalekoj i/ili egzotičnoj svjetskoj lokaciji evo videa za utjehu: jedan dan u Gradu sambe sažet u kratki time-lapse.

Video, 2:18

Original @ Vimeo (960 x 540)

Uključite HD, stisnite fullscreen, ugasite svjetla i pojačajte zvuk.


(via)

Nastavak

[] 3. rujna 2012.

Can I Use? screenshot

Ako koristite HTML5 i CSS3 u konstrukciji svojih web objekata vjerojatno ćete, ako već niste, zabilježiti poveznicu na stranicu When can I use... koja će vam reći koliko su najčešći preglednici u tijeku sa zadanim HTML5 elementima i atributima, CSS3 svojstvima, SVG-om itd.

U rezultatima potraživanja (nije typo) naći će se usporedna tablica s prošlim, sadašnjim i budućim verzijama preglednika s uključenim mobilnim varijantama, statistikama korištenja, korisnim poveznicama i preporukama. Taman ono što treba. Najpoželjnija boja je svijetlo zelena.


TIP: Na vrhu stranice nalazi se polje za brzo pretraživanje - samo počnite pisati ono što vam treba npr. "border-radius", "audio", "placeholder" itd.

Nastavak

‹‹ 1 2