Skip to the main content
Arhiv za 10 mjesec 2012. godine
[] 31. listopada 2012.

Spaceship ABC's
(author)


Na gornjoj slici nalazi se dvadeset i šest svemirskih brodova, što stvarnih što nestvarnih, sortiranih po abecedi. Klik za origigi sliku velikih dimenzija (1,728 x 2,592), a ovdje za horizontalnu, wallpaper varijantu (3,056 x 1,720).

U izvornom threadu na Redditu ima još nekih kombinacija.


(via)

Nastavak

[] 30. listopada 2012.

The Butterfly Effect je kratki ali akcijom nabijeni CG animirani film o liku koji jednog jutra nakon ustajanja primijeti da nema mlijeka u frižideru... Nije za one sa slabijim živcima.

Slobodno recite ako sam dosadan s ovim crtićima. ;)

Video, 3:04 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 29. listopada 2012.

The Science Of Dogs
(image source)


Sažetak stručnih zaključaka o psima glede strahova, moždanih funkcija, entuzijazma itd. u obliku jednostavne sličice iz radionice poznatog web stripa Doghouse Diaries.

Gornja slike je samo komadić - klikni je za potpunu varijantu (800 x 1,642).


(via)

Nastavak

[] 26. listopada 2012.

Dum Spiro je naziv napetog i duhovitog šest minuta dugog crtića kojeg su napravili esmaši, studenti umjetničke škole ESMA u Francuskoj. U filmu se nešto malo govori francuski, ali bez brige: podnapisi su na engleskom.

Video, 6:23 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 25. listopada 2012.

Dollars and Bonds header

Fino napravljena infografika koja govori koliko su pojedini Bondovi (glumci koji glume Bonda) donijeli zarade na kino blagajnama. Sva šestorica (Connery, Lazenby, Moore, Dalton, Moore i Craig), poredani od najmanje do najveće zarade, s popisom filmova uz svakog. Inflacija uračunata.

Klik na gornju sliku za infografiku te klik još jednom za origigi veličinu (1,000 x 5,000 piksela).


(via)

Nastavak

[] 24. listopada 2012.

Kratki video koji odgovara na pitanje zašto ljudska lica poprimaju crvene tonove kada se njihovi vlasnici posrame ili osjete krivima. Kad slijedeći put netko pusti povjetarac u liftu tražite čija je faca najcrvenija. Čak i ako ste vi autor. ;)

YT video, 1:47


(via)

Nastavak

[] 23. listopada 2012.

Nature Speed Clock
(image source)


Nekoliko ključnih vrsta na Zemlji, poredanih po brzini, u obliku brzinomjera. Od najsporije prema najbržoj: drvo (!), puž, kornjača, svinja, puran, čovjek, medvjed, zec, pas, klokan, noj, konj, antilopa i gepard. Na kraju ide Chuck Norris (nije na slici).

(via)

Nastavak

[] 22. listopada 2012.


Ekipa koja je napravila stop-motion film The Maker, prikazan u prethodnom postu, stvorila je prije toga Zero, kratki film o svijetu brojeva. Ista tehnika snimanja, nesuvisla naracija, fino složena priča i glavni lik s brojem 0.

Video, 12:32 (11:07)

Original @ Vimeo (960 x 540)

Nastavak

[] 19. listopada 2012.

Ovaj kratki film napravljen pomoću tzv. stop-motion tehnike ("kadar-po-kadar") nije badava dobio pregršt lijepih nagrada. The Maker je kratka priča o čudnom biću koje u utrci s vremenom stvara stvara najvažniju kreaciju u svom životu.

Video, 5:31 (zapravo 4:25, ostalo idu slova)


(via)

Nastavak

[] 18. listopada 2012.

Constellations Screenshots

Constellations je jednostavna Flash igra za trenutke opuštanje dok čekate raznosača pizze da pronađe vašu adresu te druge potresne situacije. U igri upravljate meduzama koje ispaljujete prema površini, lovite zvijezde koje čine sazviježđa i tako dobivate bodove. Usput šutirate ribe koje vam smetaju. I opuštate se. Vi ste opušteni. Zen. Nivo stresa 0%. Zzz... :)

Kontrole: miš. Igra: klik.


(via)

Nastavak

1 2 3 ››