Skip to the main content
Arhiv za 12 mjesec 2012. godine
[] 9. prosinca 2012.

U ovom kratkom videu koji ne traje niti 2 minute sažeta je povijest GIF-a, formata za razmjenu grafike koji je nedavno prekoračio dvadeset i petu godišnjicu postojanja. Animirane slike u 256 boja su još uvijek zakon!

Video, 1:48 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 9. prosinca 2012.

Android evolution
(source, author)


Poput one poznate slike koja ilustrira evoluciju čovjeka, ova ilustracija prikazuje povijest operacijskog sustava Android kroz verzije, duhovito složeno u stilu robota koji na različitim stupnjevima evolucije "jede" ono po čemu su verzije nazvane.


(via)

Nastavak

[] 9. prosinca 2012.

Najave za filmove u 2012. godini izmiksane u jedan oveći video miks koji traje nešto ispod sedam minuta. Pogledajte u čik-pauzi i nadajte se da se neće prošvercati neki opaki spoiler.

I ostavite se pušenja!

Popis svih filmova s vremenima pojavljivanja nalazi se ovdje (Tumblr).

YT video, 6:46


(via)

Nastavak

[] 9. prosinca 2012.

Xmas Stash Screenshot

Xmas Stash je logička igra u kojoj treba malog crvenog Djeda Mraza Božićnjaka dovesti do darova. Igra nije laka jer treba micati prepreke i paziti na vlastite živce. Nije za nestrpljive.

Kontrole: strelice za kretanje, R za resetiranje razine, U za undo, H za pomoć.


(via)

Nastavak

[] 9. prosinca 2012.

Kratki komentarom popraćen video koji je napravila NASA daje pogled na Zemlju u noćno vrijeme, kad mnogobrojna svjetla, prirodna te umjetna, pokazuju da se tu nešto i događa.

Hm. Izgleda da sam zaboravio ugasiti svijetlo u dvorištu. ;)

YT video, 2:11


(via)

Nastavak

[] 7. prosinca 2012.

This is the only level too

This is the Only Level Too je nastavak Flash igre u kojoj se jedan isti nivo igra mnogo puta. Svaki slijedeći put je drugačije, najčešće teže, ali svejedno zabavno. Težina se postepeno povećava te je za lakše prolaženje potrebno razmišljati i istraživati. Živci obavezni.

Nemojte isključiti zvuk jer je teže igrati bez ritma polke. ;)

Za igru klikni na play. Upravljanje: tipke sa strelicama.

Nastavak

[] 6. prosinca 2012.

Nešto veselo.

Laganu i pamtljivu pjesmicu pod nazivom Cool Things to Find prati fino animirani i duhoviti spot u kojem glavnu ulogu ima Mars Curiosity rover, a prepoznat ćete još neke popularne sudionike.

Vezano: Tumblr, Soundcloud

YT video, 1:59


(via)

Nastavak

[] 5. prosinca 2012.

Clockalypse - screenshot

Koliko još ima vremena do kraja života, svijeta i svega ostalog? Clockalypse je web brojač preostalih dana, sati, minuta i sekundi do kataklizme koja će nastupiti 21. prosinca 2012.

Ne otvarajte link ako ste posebno loše raspoloženi ili previše panični jer se u pozadini izmjenjuju ružne slike - eksplozije, rat i devastacija.


(via)

Nastavak

[] 4. prosinca 2012.

Više od 50 globalno popularnih te poznatih pjesama iz 2012. godine u jednom podužem video-remiksu. Prisjetimo se svih dosadnih, napornih i drugih pop melodija koje smo imali prilike čuli previše puta u zadnjih godinu dana.

YT video, 8:01


(via)

Nastavak

[] 3. prosinca 2012.

Dune II Screenshot

Videoigra Dune II je bila revolucionarna za strategije u stvarnom vremenu te je, kao takva, nabila temelje za kasnije igre u RTS žanru, igre kao što su Command&Conquer te Warcraft. Izašla je 1992. godine i bazirana je, ne previše stabilno, na ZF filmu Dune iz 1984. godine. U ono vrijeme bila je napravljena za PC, Amigu i Seginu konzolu Genesis.

Igra je nedavno prebačena na web, u HTML5/JS i radit će vam u svakom novijem pregledniku. Za nula kuna. Uključite zvučnike ako vam ne smetaju retro MIDI tonovi.

Prisjetite se kako se to nekad igralo. Prvo odaberete kuću...


(via)

Nastavak