Skip to the main content
Arhiv za 01 mjesec 2013. godine
31. siječnja 2013.

Piracy - Download
(image source)


Šaljiva ilustracija koja pokazuje da je "piratstvo" loše odabrana riječ za ilegalno skidanje sadržaja s interneta jer zapravo znači nešto dobro.

Imate li koju bolju riječ za to? Ja ne znam skidati s interneta pa nisam kompetentan.


(via)

Nastavak

30. siječnja 2013.

Video kompilacija pod naslovom People are awesome 2012 niz je video-isječaka u kojima ljudi rade nevjerojatne stvari. Sport, skokovi, preciznost, dodavanja, zakucavanja, okretanja... Upozorenje: nemojte pokušavati ovo kod kuće!

Video, 4:39 (original @ YouTube)


(via)

Nastavak

29. siječnja 2013.

The Marvel Alphabet
(image source)


Ako ste ljubitelj stripova, filmofil ili obožavatelj crtanih filmova sa super-herojima svakako ćete prepoznati većinu njuški sa slike na kojoj se nalazi 24 (nije potpuna abeceda jer nedostaju Y i Z) muških i ženskih osoba iz Marvelove iscrpne kolekcije likova.


(via)

Nastavak

28. siječnja 2013.

Na nekoj nepoznatoj planeti u nekom nepoznatom zvjezdanom sustavu nepoznati je pripadnik izvanzemaljske rase zarobljen od strane neprijatelja u nekom velikom svemirskom ratu. Fino animirani kratki znanstvenofantastični film traje oko šest minuta.

Video, 6:26 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

25. siječnja 2013.

Peoplemovin - screenshot

Na web adresi peoplemov.in nalazi se fino složeni te uporabno jednostavni vizualni alat za pregled migracija svjetskog stanovništva, onih globalnih, iz jedne države u drugu. Kliknite na pojedinu državu: na lijevoj strani za pregled emigracija iz nje, a na desnoj za imigracije u nju.
Točnost podataka nisam provjeravao.

Klik na sliku ili ovu poveznicu.


(via)

Nastavak

24. siječnja 2013.

Duku Spacemarines je nešto drugačiji kratki film, luda priča s ne baš smisleno povezanim cjelinama. Počinjemo s Kinezom koji provaljuje u američki kapitalistički sustav (!), pa idemo u Češku, na uličnu borbu i onda... Ma pogledajte.

Lik priča na francuskom jeziku, ali na dnu videa su podnapisi na engleskom ako ne parlevate.

Video, 4 minute. (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

23. siječnja 2013.

Antarctica Time Zones
(image source)


Logično bi bilo da svaka vremenska zona dodiruje najjužniju točku na svijetu, ali nije tako već teritoriji pripadaju zonama ovisno o državama koje ih potražuju. U područjima koja su prazna tj. gdje nitko ne želi ni običan WC izgraditi vrijedi izvorno UTC vrijeme (crvena boja na slici).


(via)

Nastavak

22. siječnja 2013.

Video razglednica iz najvećeg grada u Kini napravljena u timelapse tehnici. Prebacite u HD, pa u fullscreen za pravi doživljaj.

Video, 3:29 (origigi @ YouTube)

Tagovi: #shanghai #timelapse #video


(via)

Nastavak

21. siječnja 2013.

Blue Monday

Nemojte danas gledati neku staru dramu ili nezavisni film jer ćete još više potonuti u opaku depresivnost. Tamo neki stručnjaci u kampanji za britanski Sky Travel kanal izračunali su da je 21. siječanj najdepresivniji dan u 2013. godini. Pa ono, za svaki slučaj, mjere opreza. ;)


(via)

Nastavak

18. siječnja 2013.

Kratki film naslovljen Porijeklo vrsta (The Origin of Creatures) mračna je vizija svijeta poslije katastrofalne nesreće ili budućeg rata. Preživjeli ljudski udovi se udružuju u koloniju i počinju graditi bazu usred devastiranog grada... Ugasite svjetlo i opalite fullscreen.

Video, 12:05 (original @ Vimeo)

Upozorenje: NIJE za svačiji želudac (odvojeni ljudski ekstremiteti)!

Nastavak

1 2 3 ››