Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2013. godine

[] 14. travnja 2013.

The Dream Machine screenshot

The Dream Machine je grafička avanturistička Flash igra u kojoj stvari izgledaju kao da su napravljene od gline i kartona, poput onih nekih crtanih filmova. Može se besplatno igrati online. Poduže je veličine tako da ćete se morati registrirati ako želite nastaviti sutradan. Za glavni meni kliknite slovo na slovo "G" u gornjem desnom kutu. Za preskakanje uvodne špice pritisnite razmak.


(via)

Nastavak

[] 14. travnja 2013.

Time-lapse prirode i vrlo mjestimičnih ljudi napravljen na sjevernom otoku Novog Zelanda. Planine, stepa, tekućina, zvijezde. Kad odrastem znam kamo ću na planinarenje.

Video, 6 minuta (original @ Vimeo)

Tagovi: #newzealand #timelapse #video


(via)

Nastavak

[] 14. travnja 2013.

Hummingbird Notation

U procesu koji je trajao oko godinu dana jedan profesor glazbe je uz pomoć školskog kolege razvili su Hummingbird (hrv. kolibrić), novu glazbenu notaciju koja je, za razliku od tradicionalnog stoljećima starog notnog zapisa, jednostavnija i čitljivija, te se može vrlo brzo usvojiti. Simboli su intuitivni, trajanja su vizualno jasna, a crtovlje je isto - ne morate baciti stare kajdanke.

Pregled zapisa pogledajte na glavnoj stranici službenog sajta projekta, a detalje ovdje.

Nastavak

[] 14. travnja 2013.

Cargo (Tovar) je kratki film, lijepo ispričana priča s radnjom koja se događa u vrijeme epidemije zombijima. Jedan od finalistima festivala kratkog filma Tropfest Australia 2013.

Vrlo dobro napravljeno, bez dijaloga, s gorkim začinom. Četiri plus.

Video, 7:05 (original @ YouTube)


(via)

Nastavak

[] 14. travnja 2013.

Dust Screenshot

Kratka ali grafički vrlo dotjerana igra Dust (Prašina) priuštit će vam nekoliko minuta ili nekoliko desetaka minuta (ovisno koliko imate staža u igrama ovakvog tipa) aktivnog igranja i pronalaženja puta do cilja: izlaska iz kuće. Glavni lik je noćni leptir koji se na početku nalazi kraj prozora kojeg ne može otvoriti sam već za to treba pomoć koju će skupiti kratkim obilaskom kuće. Putem se teško može izgubiti pošto je smjer kretanja olakšan raznim, često lukavim asocijacijama.

Za kretanje koristiti tipke WASD, za usmjeravanje strelice, a tipka E je za akciju. Sve je to ukratko objašnjeno na početku. Posebno pazite da ne odete previše dugo u mrak, jer nestaje svjetla, a igra kreće od zadnjeg upaljenog izvora. Može i za djecu, u igri nema nasilja.

Igru možete igrati na webu ili skinuti verziju za Windows (88 megabajta).

Hint: pritisnite ALT + ENTER za prebacivanje između fullscreen i prozorskog prikaza.

Nastavak

[] 11. travnja 2013.

Reklama za Pantech, južnokorejskog proizvođača mobitela, napravljena je pomoću stop-motion tehnike uz pomoć 500 mobitela i 1600 likova izrezanih iz kartona. Za 1800 fotografija bilo je potrebno tjedan dana snimanja. Inače akcijske sekvence u stilu Matrixa.

YT video 2:58 (zapravo do 1:35, nakon toga ide kraći Making of)


(via)

Nastavak

[] 10. travnja 2013.

The Sound of Big Bang
The Planck multipole spectrum (image source)


Profesor John G. Cramer sa Sveučilišta Washington napravio je nekoliko audio datoteka različite dužine trajanja koje "sviraju" zvuk Velikog praska. Sličnu stvar napravio je prije deset godina, ali ovaj put se koristio novim podacima s opservatorija Planck lansiranog prije 4 godine.

Zvučna reprezentacija prvih nekoliko stotina tisuća godina dobivena je mapiranjem frekvencija s promjenama u kozmičkom mikrovalnom pozadinskom zračenju. Na priloženoj slici je prikazan raspon fluktuacija u temperaturi u zračenju svemira, korištenih za izračunavanje zvučnih frekvencija u odredišnim datotekama.

S dna izvorne stranice možete skinuti nekoliko WAV datoteka različitih dužina trajanja. Obvezatno smanjite visinu zvuka na zvučnicima ili slušalicama: tonovi su na početku visoku, a onda prelaze u bas područje. Preporučuje se varijanta od 100 sekundi.


(via)

Nastavak

[] 9. travnja 2013.

Vizija kotača koji pokreće svijet, kratki ZF film u šarenom steampunk svijetu, priča o sukobu brata i sestre s obaveznom poantom. Fino složen uradak, staromodna naracija u stihovima i rimi uključena. Četvrt sata vašeg vremena, zabilježite bar za kasnije.

Video, 15:42 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 8. travnja 2013.

Pet Social Networks
(izvor)


Primjeri nekoliko društvenih mreža za kućne životinje: Facebook i StumbleUpon za pse te Pinterest i YouTube za mačke.

Ilustracija kanadskog web strip crtača kojeg sam nedavno spomenuo. Posjetite njegov blog koji je pun lijepih crtanih sličica.

Nastavak

[] 7. travnja 2013.

Genijalna reklama za Samsung francuskog režisera Romaina Gavrasa sadrži svašta nešto, a neću spominjati ništa da ne pokvarim moguće WTF momente. Eventualno, pošto je malo vjerojatno da netko u cijelosti čita ova piskaranja ispod videa.

Glazena podloga je pjesma "Run" benda Kill It Kid.

Video, 1:30 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak