Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2013. godine

[] 7. travnja 2013.

Listen to Bitcoin

Vizualizacija Bitcoin transakcija u stvarnom vremenu popraćena zvučnim tonovima koji ovise o količini digitalnih novčića. Još jedna ideja za sekundarni monitor koji vam najčešće bude ugašen jer nemate ništa korisno za staviti na njega.


(via)

Nastavak

[] 7. travnja 2013.

Kako bi mogao izgledati film o poznatom američkom humorističnom stripu Calvin and Hobbes (onaj čupkasti klinac i njegov plišani tigar) u horor varijanti, kao mješavina nedavnog filma Inception i neke lude epizode Zone sumraka.

Javite link ako stvar dođe na Kickstarter.

Video, 3:00 (original @ YouTube)


(via)

Nastavak

[] 7. travnja 2013.

Specter Spelunker Shrinks

Igra s predugačkim naslovom Specter Spelunker Shrinks je platformska zanimacija s vrlo dosjetljivim dodatkom: vaš lik se može povećavati i smanjivati po želji, što je fino uklopljeno u mehanizam igre i dizajn nivoa.

Upute: Krećete se strelicama za lijevo i desno, skačete pritiskom na Z, a tipkama za gore i dolje mijenjate veličinu. Usput tražite izlaz iz labirinta i izbjegavate crvenu boju.

Potrebno je imati instaliran Flash te Unity web player.

Grafika je "gdje je grafika?", ali svejedno je zabavno.


(via)

Nastavak

[] 7. travnja 2013.

Bridge (Most) je kratki animirani film o sukobu životinja koje s različitih strana prelaze uski most. Studentski uradak s poukom. Kratko i duhovito. Dvije i pol minute vašeg vremena.

Video, 2:45 (original @ Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 7. travnja 2013.

File Menu Commands

Asocijacija na kompjutorske kompanije u prvom izborniku operacijskog sustava OS X po zamisli Matta Gemmella, Mac i iOS programera: Apple, Google, Nintendo, BlackBerry itd. Nedostaje Dropbox koji bi fino stajao uz opciju "Attach Files".


(izvor) (via)

Nastavak

[] 6. travnja 2013.

Kanadski astronaut i zapovjednik ekspedicije broj 35 (ožujak - svibanj 2013.) Chris Hadfield demonstrira kako žitelji na Međunarodnoj svemirskoj stanici peru zube u uvjetima gotovo nepostojeće gravitacije.

A svaki tjedan dva puta odlazi na Zemlju da bi se obrijao... ;)

YT video, 3:12


(via)

Nastavak

[] 5. travnja 2013.

Rainy Caffee

Rainy Cafffe Machine je mala, ali moćna web stranica koja kombiniranjem ambijentalnih zvukova kiše i gužve u kafiću diže vaša razmišljanja i kreativnost na zavidnu visinu. Ako pak kojim slučajem ne želite biti previše kreativni isključite jedan od ta dva zvuka. Četiri plus! Klik.


(via)

Nastavak

[] 4. travnja 2013.

Jedna planina na Marsu visoka je čak 21 kilometar. Mount Everest visok je samo 8,848 metara, ali raste 4 milimetara godišnje. Što sve utječe na visinu? Kolika je najveća moguća visina planine na Zemlji?

YT video, 1:55


(via)

Nastavak

[] 3. travnja 2013.

Moon Switch: Uranus

Voziš cestom kroz nenaseljenu ravnicu, noć je vedra, ali umjesto mjesečine...

Kako bi to izgledalo ako bi Mjesec zamijenio mjesto s planetima u Sunčevom sustavu: s Marsom, Venerom, Uranom, Neptunom, Saturnom i Jupiterom? Klik na priloženu sliku (na kojoj je umjesto Mjeseca Uran) ili ovu poveznicu za ostale slike.

Pogledajte i nedavno spomenuti video na istu temu. (1:18)

Nastavak

[] 1. travnja 2013.

Da ovako nešto postoji ja bih odmah uzeo par kartona: reklama za tekućinu za ispiranje usta s okusom špeka, najmuževnijeg mirisa ikad. Odlično npr. za situaciju kada ste jeli salatu a ne želite vonjati po toj nekakvoj travi.

YT video, 0:35


(via)

Nastavak