Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2013. godine

[] 1. travnja 2013.

Atum Screenshot

U ovoj igri vodite lika iz prvog lica koji igra igru u kojoj vodi lika iz trećeg lica. Zvuči pomalo komplicirano, ali kad jednom probate igru ćete vjerojatno završiti u komadu jer nije duga i zagonetke nisu teške.

Atum je platformska igra u kojoj lik kojeg vodi lik kojim upravljate treba proći jedan komad kvarta, sklanjajući smetnje i izbjegavajući prepreke rješavanjem zagonetaka na domišljat način: koristeći elemente "izvan" ekrana igre tj. one koji se nalaze kod prvog spomenutog lika.

Ma kompliciram. Kliknite i probajte. Besplatno je i online, ali potrebno je u web pregledniku imati instaliran Unity player koji sigurno imate ako bar povremeno kliknete na neku modernu web igru.

I primijetite ovaj upaljač lijevo. To je hint za prvu prepreku.

btw Atum je bog zalazećeg Sunca.

Nastavak

[] 1. travnja 2013.

Kako na nas djeluje Sunčeva gravitacija? Što bi se dogodilo da Sunce ode? Koliko sunčevoj svjetlosti da dođe do nas? Što je brže: svjetlost ili gravitacija? Koliko smo ovisni o fotosintezi? Kolika je prosječna temperatura na Zemlji?

Odgovore na ova pitanja potražite u priloženom videozapisu.

YT video, 11:42


(via)

Nastavak

[] 1. travnja 2013.

Vintage Social Networtks
(izvor)


Kako su nekad davno, prije pojave Interneta, izgledale društvene mreže i servisi poput Facebooka, Twittera, Instagrama, Pinteresta itd. ilustrira lijepa sličica iz pera Johna Atkinsona na čijem blogu možete pronaći mnogo dobrih ilustracija.


(via)

Nastavak

[] 1. travnja 2013.

Redesign 2013

Jedna od najčešćih primjedba povremenih slučajnih namjernika i nekolicine više-manje stalnih posjetitelja ovog fantastičnog web kutka je da je previše monolitan, medicinsko jednoličan, monokroman, jednostavan, dosadan. Zbog radi toga donijeta je odluka da se, nakon dugog vremena, učini nešto po tom pitanju. Rezultat je pred vama, štovani čitatelji, te se iskreno nadam da spomenuti zloćudni komentari neće više prljati stranice ovog bloga, zajedno da svim drugim neprikladnim primjedbama.

Novi dizajn rezultat je mukotrpnog te dugotrajnog rada, neprospavanih noći, nedovršenih krigli i drugih samoodricanja. Čak sam curi morao, nedavno, reći: "Seks? Ne, žao mi je, radim na novom dizajnu bloga."

Za odabir predloška, boja i kontrasta konzultirana je najnovija literatura te svi dostupni standardi, sve najnovije što na ovom polju postoji. Tako da imate prilike ovdje, prvi puta u povijesti, upoznati najmodernije i najnaprednije odnose među bojama, koloritne kontraste koji će dugo vremena biti temelj industrijskog dizajna.

Hvala na razumijevanju.

UPDATE: Već me oči peku od ovih užasnih boja, vrijeme je da skinem ovaj prvoaprilski štos... Ok, nema više. Čak je nekoliko ljudi nasjelo. :)

‹‹ 1 2 3 4 5