Skip to the main content
Arhiv za 05 mjesec 2014. godine
30. svibnja 2014.

Što su to krvne grupe i rezus faktori, brzo i detaljno objašnjenje. Ako se ne možete sjetiti što su to točno A, B, AB i O u kombinaciji s plusom ili minusom potrošite tri minute i obnovite osnovno znanje o tim slovima i predznacima.

Video, 3:04 (YouTube)


(via)

Nastavak

30. svibnja 2014.

Video Game Tumbleweed

Novi bombon u klasi specijaliziranih "slikovitih" Tumblr blogova posvećenih videoigrama bavi se pokretnim grmljem u videoigrama. Tumbleweed je engl. izraz za korov i drugu floru koju vjetar otrgne i kotrlja okolo; čest je motiv u kaubojskim filmovima.

Na slici: detalj iz igre Lotus Turbo Challenge, stare trke za 16-bitna računala.


(via)

Nastavak

29. svibnja 2014.

Ha ha he he lol rotfl lmao!


Kritike i pohvale dugometražnih komedija i filmske industrije kao takve. Video u trajanju od osam minuta analizira uske i loše načine kreiranja vizualnog humora u današnjim filmovima te ističe rijetke dobro složene smiješne trenutke u nekima od njih. Preporuka za sve obožavatelje filmova, humora i filmskog humora.

Vimeo, 7:59 (Vimeo)


(via)

Nastavak

29. svibnja 2014.

Ocjene 1969. i 2009.
(izvor slike nepoznat)


Usporedba reakcija na loše ocjene prije nekoliko godina i prije nekoliko desetaka godina pokazuje kako se vremena mijenjaju. Koliko su današnji roditelji bolji ili gori od onih prije ostavljam na zaključak čitatelju.

Nastavak

28. svibnja 2014.

Koliko se brzo krećemo, globalno, u odnosu na cijeli svemir. Kako astronauti mjere brzinu u svemiru? Koliko je brzo jedan warp u Zvjezdanim stazama? Što je to relativnost? ...

Odgovori na ova pitanja nalaze se u video-predavanju s Ted-Eda.

Original i detalji ovdje.

Tagovi: #physics #science #speed #video

Nastavak

28. svibnja 2014.

Internet Last Page

Kad dođete do zadnje stranice na internetu možete slobodno uzeti veliki oveći višegodišnji odmor jer ste pročitali i pregledali sve. Ako svejedno niste umorni možete krenuti ispočetka, s prvom stranicom na internetu. Nađemo se za tisuću godina...

Nastavak

27. svibnja 2014.

Kao kratki animirani film u kojem sve i ne mora imati previše smisla, ali je sve zajedno prilično lijepa stvar, priča o gubitku, ljubavi i avanturi. Školski projekt u jednostavnim te živim bojama napravljen prije godinu dana. Nemojte opet preskočiti.

Video, 3:47 (Vimeo)


(via)

Nastavak

27. svibnja 2014.

One and One Story

One and One Story ili, u slobodnom prijevodu autora ovih redova, Jedan i jedna priča je lijepa lagana logička igra u kojoj je kroz niz ekrana potrebno spajati dvoje glavnih protagonista. Naizmjence vodite njega ili nju, rješavate prepreke i pratite radnju.

Tipke: C za promjenu lika, R za restart te strelice za lijevo, desno i skok.

Nastavak

26. svibnja 2014.

Kad kupim onaj brod...


Kratki videozapis iz glavnog grada Mađarske složen iz nedavno snimljenih materijala za test nove kamere. Tko u Budimpešti još nije bio neka mu bude krivo.

Više o kameri Panasonic GH4 i postavkama korištenim za snimanje pročitajte ovdje

Video, 2:19 (Vimeo)

Tagovi: #budapest #hyperlapse #video


(via)

Nastavak

26. svibnja 2014.

vi cheat sheet
Kako se izlazi iz ovog čuda?


Interaktivni vodič kroz tipkovnicu u vi uređivaču teksta, jednom jako čudnom komadu softvera u kojem su se mnogi opekli. Poznate su priče slučajnih namjernika, civila koji su znali pokretati taj program i u nemogućnosti da izađu iz njega resetirali računala i kretali ispočetka. A da su samo imali ovaj šalabahter...

Nastavak

1 2 3 4 5 ››