Skip to the main content
Arhiv za 08 mjesec 2014. godine
31. kolovoza 2014.

Ovdje je prikazano kako to izgleda kada skateboard juri Alpama. Dvojica majstora na daski demonstriraju slalom između bicikala na nizbrdici. Posebna vještina je kočenje.

Video, 2:02 (YouTube)


(via)

Nastavak

31. kolovoza 2014.

Magnetic Disk Drive
(image source)


Tumblr blog Dinosaurova olovka (Dinosaur's Pen) objavljuje fotografije starih kompjutora i drevne tehnologije iz gotovo zaboravljenih vremena.

Na slici: takozvani "magnetski disk pogon" iz ranih šezdesetih godina.


(via)

Nastavak

30. kolovoza 2014.

Kratko više-manje filozofsko razmišljanje i trabunjanje na temu kako znaš da postojiš, kako znamo da nas neki ludi znanstvenik nije uvjerio da postojimo i kako znamo da ne sanjamo?

Video, 3:02 (YouTube)


(via)

Nastavak

30. kolovoza 2014.

Digital Atlas of the Roman Empire

Digitalni altas Rimskog carsta je web alat koji koristi stare i nove zemljopisne podatke iz Barringtonovog Atlasa grčkog i rimskog svijeta. Mjesta možete tražiti po nazivima ili šetnjom po karti pa klikom doći do informacija. Samo nemojte svi u Rim.
Ave!


(via)

Nastavak

29. kolovoza 2014.

Znate li da oblaci mogu svirati klavir? Kretanje oblaka koje snima kamera se prebacuje u softver koju prema njihovom kretanju i obliku pritišće tipke na robotskoj napravi za sviranje klavira. Dobije se oblačna glazba plus škripa jer nisu podmazali stvar. Sudeći po tome koliko ljudi sjedi u publici niti nemaju za ulje.

Video, 1:45 (Vimeo)


(via)

Nastavak

29. kolovoza 2014.

Which Way Up

U ovom web kvizu potrebno se je dobro orijentirati te pogoditi pravilnu orijentaciju apstraktnih umjetničkih slika. Provjerite da li imate smisla za modernu umjetnost.

Kontrole: ove dvije tipke desno - jedna je za rotaciju, a druga kad ste sigurni u odgovor.

Nastavak

28. kolovoza 2014.

Trominutna filmska šetnja kroz scene s mačkama. Filmske mačke u raznim filmovima, starim i novim; nazivi i godine ispod svake scene. Glazbena podloga je "The Lovecats" (The Cure), a softver Final Cut Pro 7.

Video, 3:37 (Vimeo)


(via)

Nastavak

28. kolovoza 2014.

Brick A Pic

Kako pretvoriti fotografiju u LEGO varijantu tj. da izgleda kao da je napravljena od LEGO kockica? Jednostavno, ovim web alatom: pošaljete fotku (upload), kliknete na "gotovo" (finished) i preuzmete novu sliku (download). Na raspolaganju je nekih par opcija i mogućnost rotiranja po želji i potrebi.

Na slici: LEGO varijanta Odgovarajućeg čovjeka.

Nastavak

27. kolovoza 2014.

Nesretnik i sretnica, u originalu Jinxy Jenkins, Lucky Lou, je crtani film o dva ljudska bića na suprotnim stranama favoriziranja od strane života tj. sreće: netko je ima mnogo, a netko drugi baš nikakve. I onda međusobno reagiraju...

Video, 3:51 (Vimeo)


(via)

Nastavak

27. kolovoza 2014.

CSS Basic Shapes

Jednostavni a informativni vodič za webaše: Kako napraviti osnovne oblike u CSS-u? Kako nacrtati kvadrat, pravokutnik, krug, trokut, paralelogram i tako dalje. Obvezatno za početnike, provjera znanja za napredne. CSS za sve!

(via)

Nastavak

1 2 ››