Skip to the main content
Arhiv za 02 mjesec 2015. godine
27. veljače 2015.

American Sign Language Dictionary

Rječnik Američkog znakovnog jezika (ASL = American Sign Language) sadrži video prikaze pojedinih riječi. ASL se, osim u SAD-u, koristi i u mnogim drugim zemljama. Upišite riječ i kliknite pronađeni video (HTML5, nije Flash).

Ovdje se nalaze popisi od 100, 200 i 300 najčešće korištenih riječi.


(via)

Nastavak

27. veljače 2015.

Je li moguće postojanje druge Zemlje iza Sunca, suprotne nama, tako da je do sada, zbog Sunca, nismo otkrili? Je li "anti-Zemlja" vjerojatno ili je to nešto čemu je mjesto samo u znanstvenofantastičnim djelima? Priloženi video odgovara te argumentira.

Video, 4:55 (YouTube)


(via)

Nastavak

HTML5 Game Engines

Stranica s jednostavnim i preglednim prikazom pogona za HTML5 igre (HTML5 Game Engines) tj. alata za lakši razvoj web igara baziranih na HTML5 i JavaScript tehnologijama. Može se sortirati prema cijeni, popularnosti, rejtingu...

Ako planirate proizvoditi HTML5 igre...


(via)

Nastavak

26. veljače 2015.


Ne za 4K monitor nego je veličina 4 kilobajta!

"Optical Circuit" naziv je odlične animacije koju u stvarnom vremenu vrti kod veličine samo 4 kilobajta (4096 bajta). Uradak je pobjednik nedavnog natjecanja u izradi demoa do 4K. Autor je grupa 0x4015.

Originalni program na sajtu Pouet.net, mjestu na kojem se nalaze mnoga (vele)majstorska programerska i ina djela.

Video, 2:12 (YouTube)


(via)

Nastavak

25. veljače 2015.

Smartphone Comparison Chart

Evo jedne dobre stranice za usporedbu pametnih telefona. Smartphone Comparison Chart je alat za uspoređivanje različitih mobitela na pregledan i moderan način. Uređaji su horizontalno poredani po cijeni, a vertikalno po veličini ekrana. Pomoću alata na lijevoj strani možete filtrirati prema rezoluciji, težini, operacijskom sustavu, proizvođaču itd.


(via)

Nastavak

25. veljače 2015.

Time-lapse video najvećeg i glavnog grada Njemačke. Berlin danas ima nešto ispod 4 milijuna stanovnika, kao neka omanja država. Pogodite na koju mislim. Video prikazuje poznate lokacije u različitim godišnjim dobima i u različitim dobima dana. Pet minuta, čiste slike.

Video, 5:12 (Vimeo)


(via)

Nastavak

24. veljače 2015.

URL Animations

Na ovoj adresi nalazi se jedna nova web majstorija: animirana URL adresa (to je ovo gore gdje, na stranici koju trenutno čitate, piše "blogopod.com") tj. URL u kojem se vrte ASCII animacije. Potreban vam je moderan web preglednik, autor preporuča Firefox.

Klik na linkove za odabir animacije, a možete složiti i vlastitu.

Firefox


(via)

Nastavak

24. veljače 2015.

Kratki time-lapse video koji prikazuje usporeni život podvodnog svijeta koralja i morskih zvijezda kao da je napravljen na nekoj drugoj planeti. Lijepe scene, šarene boje, prigodna glazbena podloga. Pet minuta. Tipka "F" za fullscreen.

Video, 5:02 (Vimeo)


(via)

Nastavak

23. veljače 2015.

Bro Pages

Kad vam treba pomoć oko nečeg u Unix i Linux komandnoj liniji tipkate "man pojam" gdje je pojam to nešto oko čega vam treba pomoć. No kako su "man stranice" često velike i nepregledne i nema se vremena netko se fino sjetio skratiti stvar na najosnovnije i najpotrebnije informacije te napravio bro stranice. Sintaksa je ista: "bro pojam" i ENTER.

Nastavak

23. veljače 2015.

Animirani film Cloudrise je pomalo ljubavna priča o dvoje ljudi u fantastičnom svijetu letećih brodova i opasnih zračnih gusara. Napravljen u pomalo neobičnom stilu, lijepo animirani, a ima i akcije - osam minuta će vam brzo proći. Ima nešto malo engleskog govora.

Video, 8:38 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 ››