Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2015. godine

[] 13. svibnja 2015.

Color Scheme Generator

Ako vam brzo treba paleta boja za neki novi web uradak, tu je generator palete boja koji će vam brzo izmisliti pet boja za temelje dizajna vaših stranica. Ako vam se slučajno ne dopadne izbor pritisnite razmaknicu za sljedeću paletu. I opet. I opet...

Tu su i napredne opcije kao što je fino podešavanje boje pomoću kliznika ili zaključavanje pojedine boje, a kad ste zadovoljni izborom kliknite na "export" gore desno i snimite boje u četiri ponuđena formata ili jednostavno kopirajte URL u kojem su nanizane boje, u web formatu, tipa #abcdef.


(via)

Nastavak

[] 13. svibnja 2015.


Koliko je veliko Sunce i koliko je udaljeno od nas i kakvi su međusobni omjeri veličina planeta u Sunčevom sustavu i zašto su približno jednaki na našem nebu? Odgovori na ta i druga pitanja sadržani su priloženom zaista kratkom videu.

Video, 2:16 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 12. svibnja 2015.

Agar game screenshot

Zaigrajte Agario, multiplayer igru u kojoj je cilj jesti manje krugove, a izbjegavati veće od vašeg kruga. Krug predstavlja ćeliju, entitet u biologiji. Prilika da nešto i naučite. Igra je otvorena, za više igrača, samo upišete ime i odaberete server. Trenutno je aktivno osam servera s više od 35,000 igrača.

Više o samoj igri na službenom subredditu.


(via)

Nastavak

[] 12. svibnja 2015.

Time-lapse video napravljen početkom proljeća ovde 2015. godine na trodnevnom putovanju kroz tri američke države, Arizonu, Utah i Nevadu. Momentum vrti gradove i prirodu, nebo i zvijezde, nacionalne parkove i druga lijepa mjesta. Kad budem star i u mirovini onda ću samo putovati, snimati i praviti ovakve uratke. Ako mi žena dozvoli, naravno. ;)

Video, 4:07 (Vimeo)

Nastavak

[] 11. svibnja 2015.

C64 Yourself

Web alat koji slike koje mu pošaljete prebacuje u Commodore 64 slike tj. u format za nekad davno popularno kućno računalo za igranje. Stavite neku fotografiju (PNG ili GIF, do 2 megabajta) i pogledajte kako bi izgledala nekad na C64.

Chrome Firefox Safari Opera


(via)

Nastavak

[] 11. svibnja 2015.

Prizori iz Vijetnama fino sročeni u video razglednicu koja traje 3 minute. Snimljeno na dvotjednom putovanju krajem ožujka i početkom travnja ove, 2015. godine.

Pogledajte i vezanu galeriju slika na Flickru.

Video, 3:07


(via)

Nastavak

[] 8. svibnja 2015.

How old do I look?

Na adresi koja se lako pamti how-old.net nalazi se softver koji će prema vašoj fotografiji pokušati pogoditi koliko godina imate. Na stranicu možete poslati fotografiju s vlastitog računala ili preko integrirane tražilice pokušati pronaći svoju ili fotografiju neke poznate osobe s namjerom razotkrivanja godina koje stoje iza lica. Softver za prepoznavanje lica te pogađanje starosti razvija Microsoft.

Zanima li vas kako to radi pročitajte ovaj zapis.


(via)

Nastavak

[] 8. svibnja 2015.

Zimski time-lapse prikazuje smrznuti dvorac i druge umjetne ledene strukture u Lincolnu, savezna američka država New Hampshire. Snimanje je bilo izazov zbog niskih temperatura. Više o ledenim skulpturama na službenim stranicama.

Video, 4:26 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 7. svibnja 2015.

Web Mandelbrot

Istražite Mandelbrotov skup u web varijanti. Web Mandelbrot je interaktivni fraktal u web pregledniku kojeg možete zumirati klikom na nj ili odzumirati klikom na ivice ekrana. Ako se zabunite opcija "Reset" je gore lijevo.

Plus: izvorni kod (JavaScript).


(via)

Nastavak

[] 7. svibnja 2015.

Kratki animirani film Doseg (Reach) govori o čudnovatom biću koje se nađe žedno u pustinji, a onda se pojavi oblak... Crtić nosi jasnu poruku na kraju. Može i za djecu bez pratnje roditelja.

A odakle šalica u pustinji?

Video, 3:53 (Vimeo)


(via)

Nastavak