Skip to the main content
Arhiv za 09 mjesec 2015. godine
[] 16. rujna 2015.

Inverse Graphing Calculator

Evo jedne zanimljivog web pretvarača: unesite riječ, naziv, izraz ili rečenicu i sustav će vam, ako nisu previše kompleksne, prikazati te riječi na grafu zajedno s jednadžbom za dobivanje tog grafa. Pogledajte primjer za blogopod.com iz kojeg je uzeta jednadžba čiji se dio nalazi na ovdje priloženoj slici.


(via)

Nastavak

[] 16. rujna 2015.

Ovaj video ne samo što odgovara na pitanje perete li ruke pravilno već i daje savjete na što treba obratiti pažnju prilikom pranja ruku: redovitost, uporabu sapuna, vrhove prstiju itd. Iz "You're Doing It Wrong" YouTube serije u kojoj dva lika u kravatama dijele savjete šakom i kapom. Njih dakle krivite ako nešto ne valja, a ja idem tražiti gdje mi je sapun. Mislim da sam ga negdje vidio prošle godine...

Video, 5:29 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 15. rujna 2015.

Time Is

Na vrlo lako pamtljivoj domeni time.is nalazi se veliki digitalni sat uz kojeg možete, između ostalog, saznati koliko sat vašeg računala, tableta ili mobitela odstupa od svjetskog vremena, uključujući i plus/minus odstupanja tj. moguće greške.

Za razne opcije i postavke kliknite / prislonite prst na ikone gore desno.

Nastavak

[] 15. rujna 2015.

Kratki niz pokretnih slika iz Hong Konga u minijaturnom izdanju, odnosno video kompilacija scena napravljena u tilt-shift tehnici pomoću koje objekti i priroda izgledaju kao male igračke. Ime mu znači "mirisna luka".

Video, 2:00 (Vimeo)

Nastavak

[] 14. rujna 2015.

Star Wars Crawl Creator

Oduvijek ste željeli napisati tekst koji se kreće kao slova sa špice Zvjezdanih razova, onaj žuti tekst koji "odlazi u svemir", ali niste imali alat za to? Sad imate Star Wars Crawl Creator omogućava unos teksta koji zatim animira u SW stilu. Glazbena podloga uključena.

Nastavak

[] 14. rujna 2015.

Jedan dan u životu pilota zrakoplova, kratki film napravljen u igri GTA V. Snimljeno na konzoli PlayStation 4, originalna igra, bez ikakvih modifikacija. Video prikazuje ljepotu grafike koja je daleko dogurala, ne samo u ovoj igri.

Video, 9:37 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 11. rujna 2015.

Screen Capture

Alat za jednostavnu izradu slike web stranice. Unesete adresu stranice, pritisnete ENTER i pričekate malo. Sustav će izgenerirati presliku stranice i ponuditi vam da je skinete, u PNG formatu. Ima neki limit na broj stranica po satu ali nije baš da izrađujete screenshotove 300 kilometara na sat. Benzin ipak košta.

Dobivena slika je slika cijele stranice, po cijeloj visini.

Nastavak

Kratki video napravljen u tehnikama tilt-shift i time-lapse prikazuje scene iz zračne luke Haneda koja se nalazi blizu Tokija, glavnog grada Japana. Ovaj aerodrom koji jedan od najprometnijih u svijetu glavna je baza dviju velikih zrakoplovnih kompanija.

Video, 3:50 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 10. rujna 2015.

Ellipses

Crne elipse koje se kreću na bijeloj pozadini. Neinteraktivno i neprilagodljivo, ali zanimljivo za gledati, ako imate vremena. Ako pak nemate zavrtite stranicu u jednom tabu (kartici) pa se vratite nakon nekog vremena provjeriti što je nacrtano.


(via)

Nastavak

[] 10. rujna 2015.

Ispod deset minuta divlje prirode u Švedskoj, države na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora, s ove strane Skandinavskoga poluotoka. Priroda, krajolici, životinje, polarna svjetlost i tako dalje. Lagana glazbena podloga. Nemojte zaspati.

Video, 9:11 (YouTube)


(via)

Nastavak