Skip to the main content
Arhiv za 10 mjesec 2015. godine
[] 30. listopada 2015.

UI Gradients

Ova stranica proizvodi gradijente boja, od kojih su nekih po uzoru na poznate sajtove i brendove, a neki jednostavno idu između dvije boje kao što je, primjerice, od zelene do crne iz kojeg je izrezan detalj na slici.

Pritisnite tipku SHIFT za još (dobrih) paleta...


(via)

Nastavak

[] 30. listopada 2015.

Vrlo kratki time-lapse video koji ponegdje koristi i tiltshift tehniku. Montreal, drugi najveći grad u Kanadi (prvi je Toronto), u zimskom ugođaju. Snijeg, žarulje, zabava, pivo...

Video, 1:24 (Vimeo)

Tagovi: #canada #tiltshift #timelapse #video

Nastavak

[] 29. listopada 2015.

Solar System Visualizer

Još jedna dobra animirana vizualizacija Sunčevog sustava, napravljena u Flashu, koja prikazuje Sunce i planete s pripadajućim mjesecima i drugim tijelima koja se kreću oko njih. Kliknite na planet gore lijevo i na kontrole dolje desno. Potreban Flash.


(via)

Nastavak

[] 29. listopada 2015.

Svi znamo što je to Pitagorin poučak, zar ne? Ovo je jako dobra vizualizacija tog teorema koja pokazuje kako je površina kvadrata nad hipotenuzom jednaka zbroju površina kvadrata nad katetama.

Video, 0:43 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 28. listopada 2015.

Pokemon Palettes

Palete boja Pokemona koje su izvučene iz boja različitih Pokemon stvorenja mogu poslužiti za dizajn vaših web i inih kreacija.

Tipka F5 za sljedeću slučajnu paletu, a strelice lijevo i desno za listanje paleta / Pokemona.

Na slici: detalj iz Pikachu palete. Siva boja su uši.


(via)

Nastavak

[] 28. listopada 2015.

Kratki video u kojem je uhvaćeno sunce u rupi tj. Sunce kako prolazi iza i kroz rupu u planini Torghatten, na jednom otoku u Norveškoj. Snimljeno nakon tri godine pokušaja jer vrijeme pravi probleme i ovako nešto se navodno događa dvaput godišnje.

Video, 0:42 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 27. listopada 2015.

HTML5 Game Skytte

Kao demonstracija mogućnosti tehnologije poznate kao HTML 5, igra Skytte brza je i glasna pucačina u kojem se vaš svemirski brod kreće udesno i puca na neprijateljske objekte koji idu ulijevo. Letiš i pucaš i ništa više.

Kontrole: strelice za kretanje, tipke 1-5 za izbor oružja, ESC ili P za pauzu.

Savjet: smanjite zvuk prije odlaska na stranicu igre jer je vrlo moguće preglasna.


(via)

Nastavak

[] 27. listopada 2015.

Kako izgleda berba banana tj. cijeli proces od ubiranja plodova do pakiranja u kontejnere spremne za isporuku preko mora do konzumenata. Video prehrambene kompanije Dole snimljen na plantaži banana u Kostariki. Dobar tek!

Video, 5:12 (YouTube)


(tnx, Deda)

Nastavak

[] 26. listopada 2015.

Tables for layout

Ako ste ovdje došli tražeći načine i savjete kako koristiti tablice u web dizajnu moram vas razočarati. Umjesto toga samo kratki odgovor na pitanje koristiti li tablice na taj način?

Ne zaboravite pogledati izvorni kod stranice.


(via)

Nastavak

[] 26. listopada 2015.

Kvalitetan video koji pokazuje ljepotu sjeverozapadne Australije. Flora, fauna i vlakovi. Snimljeno uglavnom u oblasti Hamersley te Nacionalnom parku Karijini. Snimljeno tijekom putovanja prethodnih godina, bespilotnom letjelicom.

Video, 4:07 (Vimeo)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››