Skip to the main content
Arhiv za 05 mjesec 2016. godine
31. svibnja 2016.

Interactive resume

Interaktivni web životopis pravi je primjer kako se na webu može napraviti inventivan rezime (resume, CV). Držite tipku za dolje i pogledajte efektnu animaciju koja završava s kontakt formom. Za vraćanje unatrag držite tipku za gore.

Priložena slika je namjerno jednolična da vam ne pokvarim (spoilam) animaciju. ;) Stoga, klik!

Nastavak

31. svibnja 2016.

Igrač Dva (Player Two) je kratka emotivna animirana priča o odrastanju, o dva brata s većom razlikom u godinama, o utjecaju videoigara na njihov odnos. Lijepo animirano, u neobičnom stilu, uz naraciju i poantu na kraju. Ma mora se pogledati!

Video, 3:40 (Vimeo)


(via)

Nastavak

30. svibnja 2016.

Open Speed Test

Open Speed Test je web stranica za test brzine vašeg pristupa internetu u čistoj HTML5 varijanti, bez potrebe za instaliranim Flashom ili Javom. Ponešto se buni ako imate uključen program za blokiranje reklama, ali zanemarite to, radit će bez obzira. HTML5


(via)

Nastavak

30. svibnja 2016.

Kratki animirani film Voltige duhovita je zgoda dvojice mehaničara koji popravljaju auto u velikoj garaži. Kreativno i prekratko.

Video, 1:24 (Vimeo)


(via)

Nastavak

27. svibnja 2016.

What's inside the box

Ova logička igra vas vodi kroz trideset dobro smišljenih razina. Ako ih sve riješite saznat ćete što je u kutiji. Potrebno je samo pritiskati lijevu tipku miša i tako rješavati zagonetke. Nemojte previše koristiti tipku za pomoć koja se pojavljuje na svakom nivou jer onda nije fora. Verzije igre za Android i iOS imaju 100 besplatnih razina. Flash

Nastavak

27. svibnja 2016.

Još jedan lijepi time-lapse video koji prikazuje prirodne ljepote Islanda, otočne zemlje na sjeveru Atlantskog oceana. Vulkan i polarna svjetlost uključeni. Ako vam hardver dozvoljava probajte pogledati u HD rezoluciji. Na raspolaganju su 720 i 1080 veličine.

Epska glazba u pozadini, pa smanjite jačinu zvuka ako ovo gledate u kinu. ;)

Video, 3:13 (Vimeo)


(via)

Nastavak

25. svibnja 2016.

Command Line Weather

Kakvo je trenutno vrijeme, u komandnoj liniji možete saznati tako da u terminal prozoru (komandnom promptu) upišete

curl -4 wttr.in

ili

curl -4 wttr.in/Zagreb

ako automatika ne pronađe vaš grad (tj. imate isključenu geolokaciju). Nemate li curl (npr. nalazite se u Windowsima) probajte ga pronaći i instalirati ili pogledajte web inačicu na wttr.in (tj. wttr.in/Zagreb ili u kojem ste već gradu).

Naravno, stvar će i dalje bolje izgledati u Linux komandnoj liniji, zbog fonta. Koristite li pak Windows PowerShell možete probati ovaj gist.


(via)

Nastavak

25. svibnja 2016.

Kako se digitalni video razliku od analognog, kako radi kompresija videa, što je to bitrate te kako kvaliteta, brzina i drugi faktori utječu na kvalitetu videa, odnosno samih pokretnih slika koje gledamo? Pogledajte zaista jednostavno objašnjenje, nije potrebno neko predznanje. Tom Scott

Video, 4:20 (YouTube)


(via)

Nastavak

24. svibnja 2016.

Week-Planning

Jedan od odgovora na pitanje kako se igrati na radnom mjestu, a da slučajnom prolazniku koji pogleda na vaš monitor izgleda kao da radite. Tjedni plan je Candy Crash tip igre u kojoj treba skupiti iste stvari u 3 uzastopna stupca ili reda da oni nestanu, samo što ovdje nisu sličice nego riječi. Ne moram napominjati kako nije preporučljivo to raditi na poslu. O, da. Flash

Nastavak

24. svibnja 2016.

Osnove nastajanja tequile, pića koje sadrži između 35 i 55% alkohola. Saznajte kako nastaje tradicionalno meksičko piće kroz sažeti put od biljke agave (koja nije kaktus) do konzumacije od strane krajnjeg korisnika. Živjeli!

Video, 2:04 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 3 4 5 ››