Skip to the main content

Arhiv za 05 mjesec 2016. godine

[] 16. svibnja 2016.

HTML Rube Goldberg

Evo jedne Rube Goldberg naprave u HTML formi koju je na svoju stranicu postavio jedan dizajner. Kad se stranica učita pogledajte animaciju elemenata koji na kraju otkriju e-mail adresu. Radit će u svim preglednicima, ali nekako najbolje izgleda u webkitu pa preporučamo Chrome, Operu ili Safari.


(via)

Nastavak

[] 16. svibnja 2016.

Time-lapse video nazvan Naše vrijeme (Our Weather) snimljen je u periodu od nekoliko mjeseci na Sjevernom otoku Novog Zelanda. Video kamera je Canon 5D Mark II. Po mogućnosti pogledajte HD 1080 varijantu (tipka H) u fullscreenu (tipka F).

Video, 3:42 (Vimeo)

Nastavak

[] 13. svibnja 2016.

The Colour Clock

Dobar prijedlog za sekundarni monitor ili samo nešto za staviti na ekran kad ne sjedite ispred monitora je ovaj sat u boji koji prikazuje vrijeme na odgovarajućoj pozadini: boja pozadine odgovara heksadecimanoj vrijednosti trenutnog vremena. Ako kliknete na drugu crtu ispod brojeva vidjet ćete o kojoj se vrijednosti u bazi 16 radi. Flash

Pitanje za domaću zadaću: koliko ukupno različitih boja pozadine prikazuje ovaj sat?


(via)

Nastavak

[] 13. svibnja 2016.

Odgovor na pitanje zašto je temperatura ljudskog tijela oko 37 stupnjeva C. Zašto ne 35 ili recimo 40? Pogledajte video, stvar traje samo dvije minute. Ostatak je reklama. SciShow

Naravno, ja imam više od 37. Uvijek sam bio hot... ;)

Video, 2:24 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 12. svibnja 2016.

Down is Up

Dolje je gore (Down is Up) naziv je jedne 2D platformske mozgalice u kojoj je cilj dovesti čovječuljka do rotirajućeg kvadrata kroz nekoliko sve težih razina. Igra se pomoću tipaka sa strelicama. Kad zapnete pritisnite tipku "R" za restart razine. Flash

Nastavak

[] 12. svibnja 2016.

Kratko animirani film Bilo jednom na plavom mjesecu (Once Upon a Blue Moon) priča priču o usamljenom stanovniku jednog mjeseca kojemu nedostaje društvo sve dok se jednog dana iznenada nešto ne desi...

Kako se zove stanovnik Mjeseca? Je li "Mjesečar"?

Video, 3:29 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 11. svibnja 2016.

Submarine Cable Map

Interaktivna karta podmorskih kablova prikazuje položaje kablova dnu mora koji povezuju internet između država i kontinenata. Klik na pojedini kabel istaknut će ga te prikazati osnovne podatke o njemu. Za više informacija o karti kliknite ovdje.


(via)

Nastavak

[] 11. svibnja 2016.

Kako izgleda posao inspektora dalekovoda tj. kontrole i mjerenja visoko postavljenih kablova? Visiš na helikopteru i pužeš po dalekovodu, a visokonaponska struja te može na mjestu ubiti takneš li zemlju. Oprez: ne pokušavajte ovo kod kuće.

Video, 3:19 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 10. svibnja 2016.

Every Modern Webpage

Komentar na sve "moderne" stranice koje koriste veliki HTML, gomilu CSS-a i nekoliko JavaScript biblioteka, a sve bespotrebno. Pogledajte kod stranice. Možete ga vidjeti klikom na Change View pa na Editor View gore desno jer je napravljena na CodePenu, servisu za demonstraciju web kreacija.


(via)

Nastavak

[] 10. svibnja 2016.

Magneti i kuglice i drugi elementi kao dijelovi Rube Goldberg aparata sadrže zanimljive i lijepe trikove koji usporavaju protok špekula po pločama. Mogao bih ovo gledati cijeli dan.

Video, 4:05 (YouTube)


(via)

Nastavak