Skip to the main content
Arhiv za 07 mjesec 2016. godine

29.07.2016. 0

Web design in 4 minutes

Evo nečeg za web početnike: web dizajn u 4 minute, zaista jednostavan te brz i interaktivan vodič (tutorial) kroz web dizajn kao takav. Osnove koje webaši jednostavno moraju znati. Klik na linkove na dnu na kraju svakog dijela.


(via)

29.07.2016. 0

Grupa austrijskih nogometaša izmislila je novi ekstremni sport. Običan nogomet koji se igra na ravnoj površini je previše lagan. Alpski nogoment igra se na strmoj planinskoj kosini. Idemo! Goooool!

Video, 2:18 (YouTube)


(via)

28.07.2016. 0

Ezgif screenshot

Ezgif je web alat za dotjerivanje animiranih GIF-ova. Ako imate pokretnu sliku u tom formatu ovdje je možete odrezati, promijeniti joj veličinu, smanjiti joj zauzeće, ubrzati ili usporiti animaciju itd. Samo ne zaboravite snimiti krajnji rezultat jer inače ćete morati sve ponovo.

28.07.2016. 0

Video koji pokazuje klasično surfanje, ali bez daske. Bilo bi lijepo da je to stvarno moguće, a ne da se radi o lukavo dotjeranom videu u kojem je netko pažljivo obrisao daske za surfanje.

Video, 2:51 (Vimeo)


(via)

27.07.2016. 1

Every Number Ever

Stranica na kojoj se, navodno, nalaze svi prirodni brojevi (cijeli, pozitivni, skup N). Nemoguće je, naravno, provjeriti jesi li baš svi jer je i sama stranica beskonačna i prije će ponestati memorije nego ćete stići do zadnjeg... Jedna zanimljiva činjenica: brojevi su poredani po veličini, uzlazno. :O


(via)

27.07.2016. 0

Još jedan poučan video popraćen brzim ali jasnim ilustracijama. Kako nastaju galaktike samo je jedno pitanje na koje odgovara u manje od tri minute. Minute Physics

Video, 2:55 (YouTube)


(via)

26.07.2016. 0

Mobile Statistics

Pokretna statistika (Mobile Statistics) daje nam uvid u masu podataka koji se razmjenjuju na mobilnim uređajima u stvarnom vremenu. Na stranici se nalaze brojači koji broje Google pretraživanja, WhatsApp poruke, broj prodanih mobitela, Uber vožnji, PayPal plaćanja itd. Kliknite na sat/dan/mjesec za malo veće brojke.

Pročitajte i pregled na dnu stranice.


(via)

26.07.2016. 0

U seriji minijaturnih videa o gradovima, napravljenih u tilt-shift i time-lapse tehnikama, na redu je Minijaturni Queenstown, grad na Novom Zelandu, avanturistička prijestolnica te države. Dvije minute, priroda i transport i sportovi i vesela pjesmica za razbuditi se.

Video, 2:17 (Vimeo)


Tagovi: #tiltshift #timelapse #video #newzealand

25.07.2016. 0

Klocki screenshot

Klocki je zabavna logička igra u kojoj je cilj složiti pločice tako da se linije na njima spoje. Probajte krenuti sve će vam postati jasno. Na početku jednostavno, a kasnije su razine sve teže i teže. Igra općenito nije teška, samo treba klikati. Za relaksaciju dok čekate da vam se punica javi na Skype. WebGL/HTML5

Kontrole: miš - klik na dvije pločice koje želite zamijeniti, klik za sljedeću razinu.

25.07.2016. 0

Pametno osmišljeni sustav semafora u Nizozemskoj uvelike smanjuje vrijeme čekanja na zeleno te omogućava ugodniju vožnju, posebno ako ste na biciklu, svuda prisutnom transportnom sredstvu u toj državi.

Video, 4:00 (YouTube)


(via)

1 2 3 4 ››