Skip to the main content
Arhiv za 08 mjesec 2016. godine
[] 31. kolovoza 2016.

Something Open

Something Open tj. Nešto otvoreno (u slobodnom prijevodu autora ovih redova) jedan je JavaScript uradak koji iscrtava tj. zoomira beskonačno. Ponešto procesorski zahtjevno, pa ako trza smanjite veličinu prozora vašeg internetskog preglednika. Nije Flash.


(via)

Nastavak

[] 31. kolovoza 2016.

Zamislite da se auti naopačke kreću, kao na videu. Ne bi bilo dobro jer ne možeš piti kavu dok voziš, sve bi se izlijalo. Pogledajte, vrlo kratko traje.

Petnaest sekundi? Da, ovo je do sad najkraći video na blogu. ;)

Video, 0:15 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 30. kolovoza 2016.

Can You Run It?

Can You Run It tj. možeš li pokrenuti (ovu igru) je web stranica na kojoj ćete saznati je li se igra koju tražite može pokrenuti na vašem računalu ili je vrijeme da polako počnete razmišljati o nabavi nove, brže i jače konfiguracije. Unesite naziv igre i kliknite na "View Requirements".

URL koji se lakše pamti: canyourunit.com.

Nastavak

[] 30. kolovoza 2016.

Dvije i pol minute uglazbljenje grmljavine pune munja koje sijevaju nebom istočno od grada Hoxie u Kansasu, SAD. Timelapse video, statična kamera, sinkronizirano s muzikom. Visoka kvaliteta, ide do 4K. Probajte i pojačati zvuk.

Video, 2:34 (Vimeo)

Također i na YouTube, ako pravite playliste i slično.


(via)

Nastavak

[] 29. kolovoza 2016.

Blank Windows

Blank Windows ili Prazni prozori je stranica na kojoj se nalazi gomila praznih prozora koje možete pomicati do mile volje, oslobađajući pritom um od teških misli... Kažu da je meditiranje dobro za zdravlje. Jesu li u krivu?


(via)

Nastavak

[] 29. kolovoza 2016.

Niz prizora lijepe prirode u videu visoke kvalitete. Kroz Škotsku (Soar Through Scotland) prikazuje šume i planine i kamenje i more. Snimano dronom. Slobodno povećajte razlučivost, stvar ide do 4K.

Video, 3:55 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 26. kolovoza 2016.

No Wrong Way To Play

No Wrong Way To Play je Tumblr blog koji objavljuje neobične načine igranja videoigara. Tu su video klipovi, web zapisi, vijesti, priče... Ima podosta materijala. Za brže listanje ili pretraživanje zavirite u arhivu.

Nastavak

[] 26. kolovoza 2016.

Kada se počeo primjenjivati, zašto je bolji od drugih materijala, te kako je aluminij promijenio svijet? Odgovori na ta i slična pitanja u kratkom i poučnom videu od 6+ minuta.

Video, 6:12 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 25. kolovoza 2016.

Wobble

Wobble vrti interaktivne valove tj. simulira njihovo ponašanje pomoću JavaScripta na HTML5 canvas elementu. Probajte pomicati miša za valove raznih oblika. Klik za promjenu boja. Nemojte predugo, treba nešto i radit. ;)


(via)

Nastavak

[] 25. kolovoza 2016.

Voziš se fino biciklom kroz šumu i staneš da malo odmoriš, a kad ono pred tebe izleti obitelj tvorova, vrlo iznenada, agilno, kao da će ti pojesti bicikl... Nakon što preživiš fino sjedneš na bajk i odjuriš onako filmski u zalazak sunca.

Video, 1:07 (YouTube)


(via)

Nastavak

1 2 ››