Skip to the main content
Arhiv za 10 mjesec 2016. godine
[] 17. X. 2016.

Animated SVG background

Evo jednog zanimljivog web efekta: animirana SVG pozadina bez ijedne linije JavaScripta. Ako ćete gledati izvorni kod stranice naći ćete ga, ali ne vrši animaciju. Ideja za vaš sljedeći web uradak? Također, opet kvadrati. 8)


(via)

Nastavak

[] 17. X. 2016.

Kad je mačka ljubitelj filmova strave te zasjedne ispred televizijskog ekrana na kojem se vrti napeti horor film onda to izgleda ovako. Ako prepoznate o kojem se filmu radio ubacite naslov u komentar da probam hoće li se dopasti mojoj mački.

Video, 1:00 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 14. X. 2016.

Flying Cubes

Nova web animacija u stvarnom vremenu koju smo pronašli zove se Leteće kocke. U njoj beskonačna količina kocki leti u vis beskonačno dugo tj. sve dok ne zatvorite web stranicu. Tipku F11 za staviti preko cijelog ekrana. HTML5 plus JavaScript

Nastavak

[] 14. X. 2016.

Kratki animirani film Satni mehanizam (Clockwork) priča o malenim bićima koje žive unutar sata i brinu se da vrijeme teče na vrijeme. Kad se iznenada dogodi prijetnja treba riješiti stvar, samo da vrijeme ne stane. Uf, loše formulirano. :(

Video, 3:24 (Vimeo)


(via)

Nastavak

You Might Not Need JavaScript

Treba li vam JavaScript prilikom izrade web stranica? Slično kao ovdje davno spomenuti naputak Treba li vam jQuery, ovaj jednostranični sajt upućuje na CSS alternative: česti efekti i mogućnosti koji se ne moraju raditi u JS-u već je dovoljan CSS (tj. SCSS koji prelazi u CSS).

Uskoro: Treba li vam HTML. ;)


(via)

Nastavak

[] 13. X. 2016.

Vesela animacija Abeceda je igralište (The Alphabet is your Playground) na fino složene i inventivne načine animira sva slova (engleske) abecede redom. Autor uratka je dizajner Marc Urtasun čiji sajt krije još zanimljivih radova.

Video, 1:29 (Vimeo)

Nastavak

[] 12. X. 2016.

Percentage Calculator

Okrugle postotke je lako izračunati nabrzinu, ali kad imamo malo nezgodne brojke ili decimale onda nam treba kalkulator. Kalkulator postotaka je web alat namijenjen baš tome. Odgovorit će na 3 najčešća oblika pitanja:

1. Koliko je X% od Y?
2. X je koliko % od Y?
3. X je Y% od kojeg broja?

Jednostavno i brzo, samo se trebalo sjetiti. Bonus svojstvo: svaki odgovor dobiva URL.

Nastavak

[] 12. X. 2016.

Video pokazuje usporenu snimku kamere koja je uhvatila trenutak kad golf loptica pri 240 km na sat udara u čeličnu ploču. Što mislite, tko će u ovom slučaju biti jači, guma ili željezo? (Nema zvuka.)

Video, 0:30 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 11. X. 2016.

Steam screenshot

Steam, platforma (aplikacija) za digitalnu distribuciju videoigara, lansirana je prije 2003. godine. Tijekom godina izgled i ne samo izgled nekoliko se puta mijenjao. Kako je evoluirala platforma, 13 godina Steama pročitajte u članku na PC Gameru.

Nastavak

[] 11. X. 2016.

Zašto vrijeme ne ide unatraške, koji fizikalni zakon govori o smjeru vremena, kako je vrijeme počelo, kako se mijenja entropija te kako će na kraju sve završiti u velikom praznom ničemu. Odgovori u videu od 3+ minute. Minute Physics

Video, 3:23 (YouTube)


(via)

Nastavak