Skip to the main content
Arhiv za 10 mjesec 2016. godine
[] 10. X. 2016.

Guess the Programming Language

Koliko možete programskih jezika pogoditi? Kviz se sastoji od 20 pitanja s po tri odgovora. Pokaže vam dio koda, a vi kliknite na prvi, drugi ili treći ponuđeni jezik. Mi smo nekoliko promašili jer nam se žurilo na tečaj kačkanja. Što je smiješno? Nemate pojma kako to opušta.


(via)

Nastavak

[] 10. X. 2016.

Neobičan kratki film None (Ništa) ispituje balans između svjetla i tame. Tema: kako se pronaći u okolnom šumu? Mrak i neboderi i ptice i svijetla. Tamna, pomalo jeziva atmosfera. Kao špica za videoigru horor tematike. Nemojte se truditi provaliti radnju jer kao da je i nema.

Video, 3:13 (Vimeo)


(via)

Nastavak

[] 7. X. 2016.

Mausr example

Ako ne znate naziv ili kod (HTML te UTF) nekog znaka probajte ga nacrtati ovdje; Mausr će pronaći znak ili znakove koji su najsličniji vašem crtežu. Stvar još treba dotjerati, nadam se da autor radi na tome. Probajte biti čim precizniji u crtanju.

Nastavak

[] 7. X. 2016.

Visokokvalitetni video snimljen dronom iznad obale u području Staten Island koje je jedna od pet gradskih četvrti New Yorka. U plićaku se nalaze metalni morski kosturi tj. stare olupine brodova u raspadanju. Voda i rđa i mahovina i... Pogledajte.

Video, 2:28 (YouTube)

Nastavak

[] 6. X. 2016.

Countdown 60 minutes

Na stranici Count 60 Minutes Down nalazi se brojač od 60 minuta. Čim dođete na stranicu vrijednost se kreće od 59:59 do 00:00 i to je sve. Dobrodošlo pomagalo za one koji žele svaki dan potrošiti sat vremena na čitanje lektire. Ja trošim tri sata, deset vikendom. :O

Nastavak

[] 6. X. 2016.

Bez nekih posebnih specijalnih efekata, ali jako dobro složeno te odličan izvor glazbe: violina i klavir su na mjestu. Pogledajte Svjetlost (Light): krošnje, čamac, voda i zen.

Video, 1:38 Vimeo)

Nastavak

GitHub Audio

GitHub Audio je web stranica koja prati događaje na GitHubu i konvertira ih u glazbene note popraćene animacijama. Četiri vrste događaja, tri različita zvuka. Cijeli projekt je, naravno, u otvorenom kodu. Kad je posljednji put neka vaša GitHub akcija proizvela notu?

Nastavak

[] 5. X. 2016.

Kad ti nije dosta da letiš balonom iznad lijepog krajolika nego moraš dodati još žlicu adrenalina, zakačiti ljuljačku na košaru i tako se zaljuljati na balonu nekoliko puta. Luda ekipa iz Red Bulla. Naravno, ne pokušavajte ovo kod kuće i tome slično.

Video, 1:37 (YouTube)


(via)

Nastavak

[] 4. X. 2016.

Gooong

Ako vam ikad zatreba zvuk gonga, možete ga naći na stranici Gooong (tri puta "o"). Osim mogućnosti preuzimanja zvučne datoteke (WAV i MP3) moguće je stvar i direktno odsvirati klikom na sličicu. Flash

Poseban dodatak je izvrsno uklopljena karta sajta (sitemap).

Nastavak

[] 4. X. 2016.

Zapanjujuća ljepota koralja koji su još uvijek nepoznanica unatoč tome što spadaju međju najstarije morske organizme. Video uradak Koraljne boje (Coral Colors) napravljen je od više od 25,000 fotografija napravljenih kroz oko godinu dana.

Video, 4:01 (Vimeo)


(via)

Nastavak