Skip to the main content
Arhiv za 09 mjesec 2019. godine
[] Utorak, 17. rujna

Can I email

Poput alata koji to radi za web preglednike, odnedavno je tu i web alat kojim možemo provjeriti koliko e-mail klijenti podržavaju određene HTML elemente u e-mail porukama. Neke stvari još uvijek nedostaju, ali možemo recimo vidjeti koliko su podržani radio, textarea, tablice, CSS Grid itd. u trenutno najpopularnijim e-mail klijentima. Zabilježite poveznicu.

Nastavak

[] Utorak, 17. rujna

Tetromino Slide

Evo jedne ljute igre. Tetomino Slide je opaka varijanta Tetrisa. Tipke za lijevo i desno ujedno pomaknu cijelu konstrukciju. Igranje se preporuča samo ako niste ni malo pod stresom. Mi nismo uspjeli popuniti ni jednu jedinu liniju, iako smo bili vrlo blizu. Strašno nešto.

Nastavak

[] Ponedjeljak, 16. rujna

Diablo 1 for web browsers

Originalno izašla 1997. godine, igra Diablo 1, ali u web pregledniku, koju naravno možete isprobati odmah: kliknite na "Play Shareware", pa na "Single Player", upišite ime svog heroja i krenite u opasnu avanturu. Izvorni kod na GitHubu.

Nastavak

[] Ponedjeljak, 16. rujna

Verifybar

Verifybar je web alat za izračun provjernog zbroja (checksuma) datoteke po SHA256 algoritmu. Željenu datoteku samo povucite-i-spustite na stranicu i dobit ćete željeni kod. To je kao da u PHP-u napišete:

$hash = hash_file('sha256', 'datoteka.txt');
echo $hash;

Nastavak

[] Petak, 13. rujna

Zero friction

Vrlo jednostavna te minimalistička web igra Bez trenja (0 friction) je ujedno i dosta teška. Potrebno je izbjegavati crvene kvadrate koji s vrha ekrana po slučajnom principu jure prema vašem plavom. Naš rekord je 42. Možete li više?

Nastavak

[] Petak, 13. rujna

Veliko zumiranje (The Super Zoom) kreće od vrha kemijske olovke i završava u kvatnom svijetu prikazuje zadivljujuću stvarnost fizike. Animacija me podsjeća na onaj neki film, samo što se ne mogu sjetiti naziva... Moram po kavu. Autor: pedro3dbh

Video, 3:20 (Vimeo)

Nastavak

[] Četvrtak, 12. rujna

npm beginner's guide

Onima koji su do sad napisali više od tri linije JavaScripta, a ne znaju što je to "npm" (Node Packet Manager) preporučamo ovaj kratki ali informativni vodič kroz npm za početnike. Dobro je znati osnove, čak i ako vam to ne treba...

Nastavak

[] Četvrtak, 12. rujna

U ovom videu lik svira klavire vrlo različitih tržišnih vrijednosti (cijena). Možete li primijetiti razliku u kvaliteti, od jeftinih do skupih klavira? Za bolji doživljaj potrebno je staviti slušalice, a za još bolji - otići na klasični koncert.

Video, 5:23 (YouTube)

Nastavak

[] Srijeda, 11. rujna

Mario HTML

Ovu varijantu igre Super Mario napravljene u HTML-u možete probati igrati odmah nakon klika. Mario HTML je, za razliku od originala, dosta težak. Tip: možda ćete htjeti preskočiti lošu prvu razinu. Koristite strelice za kretanje, S za skok i A za trk.

Nastavak

[] Srijeda, 11. rujna

Jesu li električna vozila bolja za okoliš od klasičnih vozila koje pogoni benzin (nafta) - pitanje je na koje odgovara ovaj video. Drugo pitanje je: koliko? Ovisi o tome kako se dobiva struja u dijelu svijeta u kojem živite... SciShow

Video, 4:21 (YouTube)

Nastavak

1 2 3 ››