Skip to the main content

Arhiv za 11 mjesec 2019. godine

[] Četvrtak, 21. XI.

JavaScript KeyCodes

Vrlo dobrodošla tablica tipkovničkih kodova u JavaScriptu kojih se prilično teško brzo sjetiti kad ti baš zatrebaju. Interaktivni način koji ispisuje kod za pritisnutu tipku je također zastupljen. Ako pak vam samo taj treba probajte ovu stranicu.

Nastavak

[] Četvrtak, 21. XI.

Novi svjetski rekord u zamjeni guma u Formuli 1 je 1.82 sekunde. Ostvaren je nedavnoj Velikoj nagradi Brazila. Vozač je Nizozemac Max Verstappen, a ekipa Red Bull Racing-Honda. Dosadašnji rekord iznosio je 1.88 sekundi.

Video, 0:45 (YouTube)

Nastavak

[] Srijeda, 20. XI.

Seven Billion World

Mnogo je godina prošlo otkako smo prešli granicu od sedam milijardi ljudi na planeti. Bilo je to 2011. godine. Osam milijardi postići ćemo 2023. godine. Ova stranica prikazuje svih 7.

Izvorni kod nije uopće velik, nego su sličice iscrtane lukavom uporabom CSS-a.

Nastavak

[] Srijeda, 20. XI.

Da originalna igra funkcionira poput ovog gumenog Tetrisa (zapravo varijante sa želatinastim likovima) bila bi prilično nezgodna za igranje. Sljedeći veliki problem je što se redovi ne nestaju i postaju bodovi kad ih ispuniš. :) C4D4U

Video, 1:42 (YouTube)

Nastavak

[] Utorak, 19. XI.

Goblin Golf

Iako je web igra Goblin golf jednostavna za igranje (samo usmjerite lopticu i opalite lijevu tipku na štakoru) ona je zapravo teška jer treba dobro tempirati kad ćete pritisnuti, posebno na kasnijim te težim razinama. Nije za nestrpljive. Kongregate

Nastavak

[] Utorak, 19. XI.

Kanadski kratki stop-motion animirani film (s lutkama) nastao prema poznatoj Ćopićevoj pričici za djecu Ježeva kućica dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada i priznanja. Priča počinje kad jednog dana lisica odluči pozvati ježa kod sebe na obilni ručak... Traje deset minuta.

Video, 10:04 (YouTube)

Nastavak

[] Ponedjeljak, 18. XI.

PowerShell Cheat Sheet

Ako mnogo vremena provodite u PowerShellu, komadnoj liniji za konfiguraciju i administraciju Window sustava, vjerojatno znate sve ovo. Za nas ostale, kojima stvar tek povremeno zatreba, napravljen je PowerShell šalabahter. Sve osnovno stane u PDF minimalne veličine.

Nastavak

[] Ponedjeljak, 18. XI.

Drveće u čijoj se krošnji nalazi mali medvjed vrlo je rijetka pojava izvan Australije. Prije nego što se medvjedić odvoji od drveća na scenu stupa posebna skupina hvatača koji uhvate medvjede da ne završi na hladnom tlu. :)

Video, 0:20 (YouTube)

Nastavak

Top 10 Programming Languages

O najnovijem godišnjem izvještaju GitHuba (The State of the Octoverse) navedena je lista najpopularnijih programskih jezika na GitHub platformi. Prvih pet su, redom: JavaScript, Python, Java, PHP i C#. Ugodan vikend.

Nastavak

[] Petak, 15. XI.

Ant Colony

Online simulator kolonije mrava prikazuje ekspanziju kolonije koja počinje s jednim mravom i jednom maticom, a završava s koliko već imate veliki ekran te dovoljno strpljenja u čekanju da se ekipa razmnoži. Za izvorni kod pritisnite CTRL + U.

Nastavak

1 2 3 ››