Skip to the main content
[] 31. VIII. 2009.

Blog Day 2009Blog Day pada 31. kolovoza svake godine. Obilježava se od 2005. tako da je ovo 5. po redu.

Ideja događaja je širenje spoznaje o drugim blogovima. Preporuča se post koji predstavlja 5 blogova, po mogućnosti što više drugačijih.

U nastavku slijedi mojih pet prijedloga, kvintet domaćih blogova koje do sad nisam nešto spominjao, zalinkao, imao u Blogrollu i tome slično.

• • •

1. Linus[ov blog]

Linus[ov blog]

Linus piše o vrlo raznim temama, od sporta i politike do znanosti i tehnike. Postovi imaju puno teksta, što je pohvalno, te su vrlo čitljivi, čak i oni geekovima u načelu nezanimljivi tipa nogometne zanimljivosti te prometni zakon.


2. Dobrica Pavlinušić's Blog

Dobrica Pavlinušić's Blog

Ovo je pravi programersko administratorski, civili bi rekli "kompjutoraški", blog. Piše ga poznati Linuxaš kojeg su ne tako davno u jednoj TV emisiji potpisali sa "Linux hacker". Komadna linija, mreže, hackovi, predavanja... Svega tu ima.


3. Neutrinovski blog

Neutrinovski blog

Neutrino, čovjek na neprivremenom radu u inozemstvu, na svojem blogu piše neredovito, ali uvijek zanimljivo. Sočnim tekstovima koji više liče na izvatke iz nekog romana toka svijesti nego postovima on dodaje emotikone na njuške posjetitelja.


4. Ire's Corner Office

Ire's Corner Office

Osoba na koju prvo pomislite kad vam netko kaže "SF u Hrvatskoj" vrti, naravno, i blog na kojem, za razliku od SF portala više piše o neesefovskim temama: zanimljivostima, životu, maci i svemu ostalom.


5. HorrorHR

HorrorHR

Ova web destinacija već godinama plaši svoje posjetitelje. Piše o filmovima, TV serijama, stripovima, trailerima, glasinama... Ma o svemu što ima nekakve veze s stravom te užasom.

• • •

Ako ste na ovoj listi tražili svoj blog i niste ga našli slobodno zabilježite datum da znate kad me trebate cimati za rukav slijedeće godine. ;)

Happy blogging!