Skip to the main content
[] 20. srpnja 2008.

Dr. Horrible's Sing-Along BlogDr. Horrible's Sing-Along Blog je mjuzikl komedija o superzločincu koji želi postati poznat, superheroju koji ga razvaljuje i curi na koju je bacio oko tokom redovitog posjeta javnoj perilici. Kako je stvar napravljena u formatu webizoda može se pogledat na webu, a i preko iTunesa.

Scenarij je napisao Joss Whedon (Buffy, Angel, Firefly) i njegovi suradnici - sve redom ekipa koja je upala preko rodbinske veze (burazi, šogorica). Ideja je bila napraviti nešto jeftino, ali profesionalno, u jeku prošlogodišnjeg Hollywoodskog štrajka pisaca.

Doktora Strašnog glumi Neil Patrick Harris (Doogie Howser, Starship Troopers, Harold and Kumar 1 te 2), Kapetan Čekić je Nathan Fillion (kapten u seriji Firefly tj. filmu Serenity), a cura je Felicia Day (Violeta u Buffy, web sitcom The Guild). Da, opet sve nešto preko žnjore - ekipa koja je prije radila s Whedonom, tj. glumci koje je uspio nagovoriti da pjevaju.

• • •

Dr. Horrible's Screenshot

Sve zajedno traje 40ak minuta, a smješteno je u 3 epizode po 13ak minuta:

Act I (13:49)
Act II (13:08)
Act III (15:29 sa odjavnom špicom)

(Da, gleda se na webu, iz bašeg omiljenog browsera.)

Ako ste zainteresirani - probajte pogledat čim prije jer kažu da će je maknut. I nemojte ovo "mjuzikl" shvatiti kao "mjuzikl iz 60ih godina prošlog stoljeća". I bude li vam nešt čudno sjetite se da je ovo dobra parodija. I nekakav pokazatelj kako će u budućnosti izgledati TVoliki produkti za web.

UPDATE (30.7.): Trenutno se još može pogledati na Hulu.