Skip to the main content
[] 8. siječnja 2009.

Old MicHladnoća je počela vrlo nabijati, jelda? Totalno je izbacila redovite tjelovježbovne navike. Da, više se ne trči svaki dan cca. 9 kilometara. Ma ne giba se skoro uopće, statika čovječe, a i na seks na otvorenom možeš zaboraviti. Predmet obožavanja je radijator, posebno ako je pojačan blizinom kompa na kojem je otvoreno slučano pronađeni pornografski materijal - pun pogodak. Ne može se drugačije. Hladno je tako da više ne možeš ni isčupati nos tj. mrkvu mistera Snjegovića ako ti slučajno usfali za jednu pravu medicinsku juhu. Recimo u nedjelju, kad dućani ne rade.... Ali nećemo o tome. (Politika van!)

• • •

Nakon tjedan dana neaktivnosti, klub liječenih alkosa redakcija Digital Vomitinga, nedavnootvorenog edukacijskog sajta o orijentaciji na webu i inom životnom prostoru konačno je nastavila s radom. Sadržaj kojeg prezentiraju pravi je pogodak za baj d vej čitanje, ali obavezno najmanje 2 sata posle ručka da nebi bilo eventualnog prijevremenog izlaženja prethodno poluprobavljene hrane kroz pogrešan anatomski kanal (i još k tome u krivom smjeru).

Sad već tradicionalni Appleov keynote s Macworlda ove je godine prošao bez senzacionalističkih najava. Prezentator više nije Štef Jobs jer čovjek se odmara glede narušenog mu zdravlja (njegovo otvoreno pismo Mac zajednici). Osim nekoliko novosti tipa baterije koje traju 8 sati, softvera za prepoznavanje faca, novih verzija nekih aplikacija spika je bila prosječna. Stvar je spasio jedan drugi događaj: hackiranje live blogging feeda kojeg je vodila MacRumors ekipa. (Liveblogging je bloganje uživo sa nekog sajma, konferencije, prezentacije, whatever.) Macrumors je poznati sajt koji već koju godinu uživo prenosi keynote. Ovaj put u kanal im je upao hacker pod imenom 4chan, otvorio situaciju s porukom "Steve Jobs je mrtav" da bi nastavio s nebulozama koje su na kraju srušile sajt. Događaj su prenijeli mnogi web mediji, Techcrunch, CNET itd, a ovdje (stručno) možete pročitat kako se proces hackiranja odvijao.

Ponešto web prašine digao je Joelov odgovor liku koji pita u koju granu industrije da se u ovo teško vrijeme recesije prebaci; koji je biznis siguran za opstanak mladog te perspektivnog čovjeka 21. stoljeća. Joel Spolsky mu odgovara da prestane cmizdrit, da je ovo grana koja je super i da je sve super. S njim se slaže i njegov programerski kolega Jeff Atwood (obojica rade na slučaju Stack Overflow). No, Love it or leave it ne igra ulogu u raznim situacijama u kojoj se nalaze domaći i inostrani programeri koji eto nisu imali sreće pa ne rade u sjajnom okruženju. Možeš ti svršavati na svaku liniju koda koju napišeš, ali ako se ne nalaziš u okolini koja to bar polupriznaje učinak je nedovoljan. Pročitajte, primjerice, ovu reakciju lika koji se ne slaže s obojicom. Ima čovjek pravo.

Krajem prošlog mjeseca Wired je imao glasovanje za najseksi geekušu/geeka 2008. godine. Iako je glasovanje finiširano, možete pogledati nominacije. Ima materijala za mušku, ali i za žensku ekipu. Na listi se tako nalaze Jessica Alba (Fantastic Four), Mila Kunis (Lude 70e), Zooey Deschanel (HHGTTG), Summer Glau (Terminator), Morgan Webb (podcasterica), Jeri Ryan (7 of 9), Xeni Jardin (Boing Boing), nedavno preminula Majel Barrett-Roddenberry (Star Trek), Marissa Mayer (Google), Natalie Del Conte (CNET), Alison Hannigan (Buffy), Cali Lewis (GeekBrief) i mnoge druge. btw Ovdje sam naveo samo komade, ali, kao što sam rekao, ima i muškića (za žensku publiku) pa slobodno ukliknite i ako pripadate onom spolu koji ne smrdi. :)

• • •

A sad je na redu jedan prigodni Klingonski čaj, no kako nedostaju potrebiti sastojci nadomjestit će se s uberpaprom i crvenom paprikom koja izaziva fuj level 5 nekoliko puta uzastopno. Hladnoća gudbaj!


PS. Finalisti Darwin nagrada za 2008. godinu.