Skip to the main content
[] 28. svibnja 2008.

File Qube

File Qube

Ovo je jedan od besplatnih file storage webova kakvih danas ima na stotine, što dobrih što loših. File Qube je dobro napravljen i jednostavan kako i treba: da bi stavili fajl potrebno je kliknuti na browse i upload i kad se fajl zaljepi tamo na web dobijate link i to je sve. Ma jednostavnije od ovog mojeg objašnjenja.

Naravno, da bi koristili advanced mogućnosti i pomaknuli limite na više potrebno je regati se (besplatno je ofskroz). Tako ćete dobiti 500M umjesto 150M ograničenje na fajl, neograničeno vrijeme hostanja datoteka umjesto mjesec dana itd.

• • •

Text 2 Mind Map

Text 2 Mind Map

Ovo čudo konvertira plain text u mindmap - strukturu elemenata koji su lijepo povezani. Ili nisu ako ste promašili bit. Da vam se to nebi dogodilo zapamtite dvije stvari: element je podelement nekog elementa ako je desno od njega (koristite TAB / SHIFT+TAB). A drugu stvar sam zaboravio, pa vjerojatno nije bitna.

Gore desno su neke opcije od koje su najkorisniji full screen (ako imate milijun elemenata) i "download" kojim ćete dobiti JPEG vašeg mindremekdjela.


LinkBunch

LinkBunch

Osim lijepo sročene domene ovaj alat nudi i pretvaranje više linkova u jedan: spejstate mu listu linkova, a on ih sve skrati na jedan. Nešto kao tinyurl ili skrati.net samo što se iza krije više web destinacija.

Još može otvoriti sve te linkove kao i skopirati u clipboard ali to nam ne treba.


btw Vodafone ima zgodnu webfintu di se klinac šeće po web stranicama. Evo kako izgleda Blogopod. :)