Skip to the main content

29.07.2005.

Sin CityWalk down the right back alley in Sin City and you can find anything.

Čega se boje ti filmski tzv. kritičari? Rijetko koji odličan film ima maksimalni broj bodova. Da li se boje potrošiti odlične ocjene na dobre filmove u nadi da će ih dati nekom još boljem, za mjesec ili godinu? To se obično (čitaj: nikad) ne dogodi. Ako ne znaju predvidjeti da sad neko vrijeme neće biti dobrih filmova onda su promašili tzv. profesiju.

Millerovom Gradu grijeha ja odmah dajem najbolju moguću ocjenu: 10/10. Takav film dugo nije snimljen i 99% neće ni dugo nakon. Točka. Eto, sad me možete strijeljati, samo recite pred koji zid da stanem.

Cijela priča počinje nedavno, kad je Veliki Frank Miller rekao NE filmu nakon što mu je Hollywood srozao Robocopa na nivo jeftine televizijske igrarije za djecu ispod 7. Ali jedan Robert je bio lukav: bez njegovog znanja snimio je jednu kraću scenu i onda mu je pokazao. I scenu i kako se to radi.

Malo kasnije je upala nekakva grupica ped... ovaj, glavonja koji sebe zovu The Director's Guild of America koji su rekli da ovo "Directed by: Frank Miller and Robert Rodrigez" ne može tako. Onda im je Bob dao nogu. Thumbs up!

Još jedna interesantna trivija je "Special Guest Director: Quentin Tarantino" koji je režirao jednu scenu, neću reći koju (mrzim spoilere osim kad su očiti, e.g. postoji li netko tko nije znao tko će na kraju postati Lord Vader?). Čovje si je za dotičnu vratio onaj 1 dolar koji mu je Rodrigez uzeo za slaganje mjuze u Kill Billu volume 2.

Ovaj neo-noir sastavljan je od četiri povezane priče (od kojih je jedna ona "probna"). Tri kretena u borbi za svojih 5 minuta u gradu punom ubojica, prostitutki, korumpiranih policajaca i ostalog. Gori od Gotham Cityja i bez gospodina Šišmiša. Dakle, u jednom tipičnom današnjem gradu. Toliko. Neću ni o glumcima, ni o štorijama, ni o ničemu. Da ne kvarim.

Pogledajte film. Pa ga pogledajte ponovo za koji mjesec da polovite sve detalje.

Takav se napravi svakih deset godina.

Ako.

Komentari

1. 29.07.2005. Vid Strpic

Odjebi. Vruce mi je pa cu biti kratak.

2. 21.09.2005. Martina

U potpunosti se slazem, film je fantastican. Filmska fotografija je sjajna, na neki bizzare nacin bajkovita, ali stavljena u tu crnu noc, fantasticno stvara jezovitu atmosteru koja je prisutna u filmu od prve do zadnje minute.
napisala bih ja jos i vise, ali sad vec imam ozbiljnim problema sa tipkanjem, jer sam dosla do faze kad me moja tableta za spavanje polako, ali temeljito, isljucuje sve kognitivne centre u mozgu...stoga , idem spavati...
byebye

Dodaj komentar
Ime:
Vaš e-mail:
Vaša web stranica:
Izračunajte: 6 + 3 = ?
Komentar: