Skip to the main content
[] 11. siječnja 2010.

Nastavljamo hit seriju "Tri web alata" koja je bila na hlađenju pola godine.

1. GIFexplode

GIFexplode

GIFexplode je web alat koji animirane GIFove rastavlja na sastavne dijelove tj. na statične slike. Pošaljite mu neki GIF ili dajte putanju do istog na webu i dobit ćete pojedinačne PNGove.

GIFexplorer ima i bookmarklet te ekstenziju za Firefox, a svaka konverzija dobija i permalink. Korisno.

• • •

2. Text Ascii Art Generator

Text Ascii Art Generator

Umjetnost stara je koliko i pisaće mašine još uvijek se ne da pa tako imamo ovaj generator koji će vaše ime, moto, omiljeni citat, psovku ili nešto drugo prebaciti u ASCII art varijantu.

Na raspolaganju vam je tek nekoliko opcija, ali zato GOMILA fontova među kojima ćete zasigurno pronaći bar jedan po vašoj volji.


3. KnowEm

KnowEm

Nekada davno prije godinu+ dana spomenuo sam UserNameCheck, sajt koji provjerava da li je vaše željeno korisničko ime već zauzeto na servisima poput Flickra, Digga, LinkedIna, Pandore, Twittera itd. Taj posao je radio i Sinišin web Srchekoo (NIJE ONLINE!), a sličnih alata zasigurno još ima.

KnowEm sve njih nabije na submit tipku jer pretražuje više od 350 takvih servisa tražeći raspoloživost vašeg omiljenog nadimka. I sve to još sortira po kategorijama: bloganje, bookmarking, biznis itd. Jako dobro.


PS. Get on my horse, opičena Flash animacija (omanji nsfw).