Skip to the main content
[] 18. ožujka 2007.

Tomb Raidergeek, n. 3: an enthusiast or expert especially in a technological field or activity
(Merriam-Webster Online Dictionary)

Ovo što slijedi su upute za osvajanje geekova namijenjene mladim osvajačicama. Autor nije odgovoran ako vam nešto pođe po krivu, ako stvar ne uspije te, posebno, ako osvojite previše geekova. Zo, ne pokušavajte ovo kod kuće.

1. Prilagodi svoj image

Prouči malo te trendove i snimi što je trenutno "in" u geekosferi. Filmovi te serije koje se prate, popularne igre koje su nedavno izašle i tome slično. Ovdje ne trebaš pretjerivati, ali moraš biti uočljiva. Recimo jednostavna (dvobojna) t-majica s natpisom "I Pwn Noobs", "Lara Croft Rulez" ili "Pacman je papučar" je vrlo dobar magnet za geekove.

2. Usvoji spiku

Ekipa u svakodnevnom govoru koristi novopečene Internet izraze te kratice. Obogati svoj rječnik:
umjesto smijanja izgovaraj "LOL" ili "LMAO" te umjesto odmah, sudar i stan koristi "ASAP", "session" i "kućište", primjerice.

3. Izvježbaj se u bar jednoj igri

Po mogućnosti da je on-line varijanta. Igru je potrebno igrati čim više te skupljati događaje (tj. "happeninge", vidi točku 2.) koje ćeš ćešto opisivati kad pričaš s njim. Preporučujem "The Sims" koja je em laka em ženskasta em postoji on-line verzija iste. U krajnjoj nuždi koristiti "Second Life" koji baš nije igra, ali može poslužiti.

• • •

4. Konzumiraj puno kave

Iz dva razloga: bit ćeš primjećena kako je piješ, a i mirisat ćeš na kavu što geekovi mnogo vole. (Od ukupne mase tvari i tekućina koje oni unose u organizam preko 50% je kava.) Ako ne podnosiš puno kave nemoj je piti, ali je naruči i drži ispred sebe. I stalno mu se žali kako je kava loša, kako si na raznim mjestima pila bolju, a posebno se pohvali kako ti kuhaš 100 puta bolju kavu od "ove vodice za skidanje laka s noktiju".

5. Otvori e-mail adrese

Da, adresE jer ih moraš imati po nekoliko da bi se istakla. Najbolje je otvoriti po jedan account na svakom od popularnih free webmailova. Plus moraš koristiti bar jedan od popularnih messengera tipa ICQ, Yahoo!, MSN, Skype i slično. I nemoj se brinuti da on nema baš taj koji ti imaš. Vjeruj, ima ih većinu, ako ne i sve.

Bitno je da on upamti bar jednu tvoju e-mail adresu jer ako stvar zaživi e-mail će ti kasnije služiti kao sredstvo za ozbiljne razgovore tipa "Zašto danas nisi iznio smeće?" te "Pozvani smo kod mame na ručak", za njemu neprirodne teme koje nisu za F2F.

6. Prati neke 2.0 stranice

Počni pratiti neki od ovih novijih social sajtova te, poželjno je, ubaci se u community bar jednog od njih. Naravno, idealno bi bilo da imaš vlastiti blog, ali ako nisi u tom elementu tu je dosta zajebancije. Obavezno prati nekoliko blogova. OK su i ženski blogovi - tako ćeš uvijek imati materijala za pričanje o nečemu o čemu on pojma nema. Samo izbjegavaj one o pletenju, sapunicama i pranju kupaone - zbrisat će brže od one Ptice trkačice.

7. Čitaj / gledaj SF

Ovdje se moraš malo više potruditi jer ovo traži vremena. Trebaš dobro poznavati bar jedan SF univerzum. Pisani SF se bolje cijeni, no može poslužiti i gledanje nečeg kratkog, primjerice Aliens kvadrologija filmova. U tom slučaju kad razgovor skrene u SF vode samo pričaj o tome jer ne želiš pričati o ničem drugom, Aliens je jedini pravi SF, sve ostalo je smeće.

8. Nabaci opaki gadget

Ili dodatak za isti. Egzotičan mobitel, MP3 player, PDA... Moraš imati bar nešto što nema tko god. I pred njim uvijek drži stvarčicu u ruci, pritišći tipke, čisti mu display i slično. To na njega djeluje kao striptiz 5 top-modela istodobno. Koji se "diraju".

9. Razbacuj se informacijama

Popamti najbitnije tekstove s Interneta (vidi točku 6.) i serviraj ih rano u razgovoru, prije nego što ih on nabaci tebi (iako on prati druge izvore - glavne vijesti su svuda iste.) Ako se baš ničeg ne možeš sjetiti opisuj mu forwarduše koje si dobila u mejl, videoklipove koje si jučer pogledala i slično. U krajnjoj nuždi spomeni koliko si spam poruka dobila i kako su ti spameri sve gori i gori. To uvijek pali.

Vrlo je bitno da ne muljaš. Nemoj izmišljati ako nemaš temu. Jedan njegov search na Internetu i pala si za 100 levela.

10. Nabavi geek frenda

Ovo će ti možda zatrebati u nešto kasnijoj fazi. Naime, da se tvoj geek ne opusti potrebno mu je nabiti dašak ljubomore na nos. Stoga nađeš geek frenda (eventualno frendicu) koji će ti povremeno nešto pomoći na kompu. Time ćeš dobiti dvije stvari: prvo: nećeš ovog svojeg gnjaviti sitnicama, a drugo (i važnije): ovaj će lagano pizdit kad sluti da ima konkurenciju (na oba polja: i u struci i glede tebe).

Samo trebaš stalno hvaliti tog frenda u stilu "Dado (recimo da se frend zove Dado) mi je instalirao ovo, Dado mi je podesio ono, Dado mi je otvorio kutiju i našao problematičnu točku." :) i slično.

To bi bilo sve za danas. Čitamo se u slijedećem nastavku "Kako osvojiti seksi susjedu - upute za muškarca 21. stoljeća".