Skip to the main content
[] 13. siječnja 2010.

Born of HopeBajna djeva nazvana Gilraen jednog sunčanog jutra zajedno sa svojim starcima bježaše kroz šumu pred napadačima koji im satrše selo kad li iznenada na njih naleti skupina prilično nabrijanih orka.

A orci ko orci, izvadiše smjesta hladno oružje kućne izrade i navališe na tročlanu obitelj odnedavno nomadskog tipa.

Spomenuti se homo sapiensi pripreme na beznadnu samoobranu kad li iz navedene šume izleti grupa bradatih momaka na čelu sa Arathornom Drugim, sinom od starog Aradora, koji u trenu snimi nemilu situaciju te zapovijedi da se smrdljivim orcima instantno uzme mjera, i to mačevima, za one koji nemaju ravnalo pri ruci.

• • •

Tako počinje Born of Hope, fanovski film smješten u svijet Gospodara prstenova koji je izašao početkom prosinca 2009. godine.

U njemu pratimo priču koja se odvija u Drugom dobu i mnogo godina prije događaju na početku Prstenove družine. Radnja se vrti oko Arathorna II i Aradora koji su otac i djed Aragornu kojeg smo gledali u filmskoj trilogiji.

Film traje nešto više od sat vremena. Može se pogledati izravno na webu, ali bolje je ako ga skinete preko bittorrenta (veličine je jednog CDa) pa pogledate u, jasno, boljoj kvaliteti.

Nezaobilazni trailer koji traje minut i pol se nalazi na ovoj stranici (malo nadolje pa prvi video).

Film je jako dobro napravljen, odjeća i spika i netaknuta priroda (koja nije Novi Zeland nego Engleska) i sve to.

Probajte pogledati. Traje samo 70ak minuta i još je (pravno) besplatan.

• • •

Vezani postovi:

- Star Wars: Reign of the Fallen
- Tomb Raider: Ascension
- The Hunt for Gollum