Skip to the main content
[] 29. srpnja 2005.

Pita me nedavno frend koje stranice su najbolje. I ja ga zbunjeno gledam, nije mi pitanje jasno.

Šta koje su stranice najbolje? Nema najboljih, ima samo ovakvih i onakvih. S tim da je puno više "onakvih" (šta nije jasno? pa onih, jelte, kao "iznad 18" stranica) nego ovakvih i samo onakvih.

I taman kad sam mislio da ćemo promijeniti temu, početi pričati o, štajaznam, ženama recimo (zna biti zanimljivo, pogotovo kad vas u kafiću slušaju žene) uspio je korigirati pitanje:

"Koje su tebi stranice najbolje? Ajd mi nabroji 5 sajtova koji su ti generalno potrebni."

Na to sam počeo razmišljati. Pošto kod mene taj proces zna biti veoma naporan tako da zaspim posebno nakon konzumiranja opojnih pića čije su prazne boce onako pokvareno zauzimale većinu našeg stola rekao sam mu da zašuti da se skoncentriram.

Srećom pa me nakon 5 minuta prekinuo vriskom! Opravdanim, jer prema nama je dolazila prava mačka. Ne obična mačka, nego sisavac, dvonoga, slatka, ne prenašminkana, minjak, dugonoga, taman za njega, još bolja za mene.

Došla je do našeg stola i nasmiješila nam se. Bili smo kraljevi.

Par sekundi smo bili kraljevi. Nakon toga počela je skupljati prazne pivske boce i stavljati na tacnu. Usput nam je zamijenila pepeljaru i obrisala stol.

Poslije toga više uopće nije bilo bitno o čemu smo pričali. Krenuli smo proučavati, komentirati, odmjeravati i općenito analizirati novu konobaricu. Konačno neka nova tema. Bit će tu "posla" cijeli tjedan.

• • •

Tako da sam odgovor na pitanje našao tek nakon tjedan dana. Nisam našao 5 stranica, ali lista meni najbitnijih stranica na cijelom tom Internetu je:

1. blogopod.com - niste ni sumnjali. Ovaj sajt je dobar, tekstovi su za kurac, ali su zato ovi linkovi sa strane odlični.

2. (skriven link) - najbolja svjetska tražilica. Ako se netko pita koja je sad to pitam ja njega/nju što traži na ovom blogu.

3. www.tinyurl.com - odlična ideja, jednostavna realizacija. Radi se o tome da nekakav dugački link, primjerice www.felipe.kajetano.lopez.martinez.i.gonzales.com pretvorite u jednostavni link koji nece biti www.tinyurl.com/ciko nego ce biti par znakova sto se i lako posalje nekome i lako pamti

4. about:blank - moj osobni favorit za stranicu stoljeća. Brzo se učitava, to je zapravo najbrža stranica na svijetu. Uvijek je odmah postavim za homepage u svakom browseru na koji naletim.

Koje stranice su vama najnaj?