Skip to the main content
[] 27. XII. 2007.

Pediaphon

Pediaphon

Pediaphon je online alat koji tekstove sa stranica Wikipedije prebacuje u MP3 format za slušanje preko vašeg omiljenog player-gadgeta, a može se preslušati i u samom browseru (WMP kontrola ili Java).

Alat egzistira u engleskoj, njemačkoj te francuskoj varijanti, podržava i OGG format, korištenje preko moba, ma ekipa se je potrudila.

Jedina zamjera ide kvaliteti zvuka te previše robotskom glasu koji čita bez intonacije, s previše praznina itd. No, kako je ova tehnologija još u počecica ne smijemo previše zamjeriti: rečenice nisu nerazgovjetne, kuži se spika, usvaja se gradivo.

Ako želite isprobati klik na sajt i unesite ime vaše omiljene teme (e.g. lignje na pariški) i provjerite da li je Wikipedija u pravu.

• • •

TelevisionTunes

TelevisionTunes

Na sajtu TelevisionTunes u podnaslovu stoji "TV Theme Music and Songs" čime je maknuta svaka sumnja o njegovoj namjeni.

Na ovim stranicama možete pronaći vaše omiljene TV teme, uvodne i odjavne špice, remiks varijante koje će vas podsjetiti na ranu mladost, neka davna vremena kad ste mislili da je zemlja ravna i ćemo se uskoro furati u letećim automobilima.


Purrcast

Purrcast

Purrcast je zanimljiv podcast: mačke koje predu. Da, slušate razne mace kako predu. I ništa više.

Trenutno je gore svega nekoliko nastavaka, Holiday special uključen, sve raspoloživo preko stranice ili u MP3 formatu za kasnije, da lakše zaspite u napornom putovanju busem ili slično. Purr!

PS. Izašla je zadnja ovogodišnja eMisija.