Skip to the main content
[] 22. srpnja 2008.

PicLensPicLens je full screen browser slika i video sadržaja, nekakav polu 3D slideshow weba koji lijepo izgleda, brzo radi i od kojeg se teško odvojite nakon što počnete skrolati, zoomirati i gledati slike te klipane.

Instalira se kao plugin u web preglednik. Podržava Internet Explorer 6+, Safari 3+ i Firefox 2+, Windows te Mac ofskroz. (Verzija za IE i FF je cca 2 megabajta.)

Slike su smještene u tri reda, dok stupaca ima koliko materijala PicLens pronađe. Ako krenete skrolati udesno prazni kvadrati će se real time popunjavati kako se otkrivaju. Možete koristiti brze linkove (vijesti, film/tv, moda, sport...) ali i pretraživati neke servise s kojih PicLens čupa materijale.

• • •

PicLens screenshot

Na spisku sajtova koji se pretražuju su Amazon, YouTube, Facebook, Flickr, Google, Picasa, Photobucket, Yahoo!, devianART, MySpace. Naravno, lista nije konačna jer će još gro sajtova biti pretraživljivo PicLensom.

Postoji i način kako da svoj sajt dodate na PicLens, preko newsfeeda. (Upute i plugin za Wordpress). A prilikom normalnog surfanja standardnim preglednikom vidjet ćete "play" tipku na slikama i videu - klik na nju otvara PicLens s tim sadržajem.

Kako listate tj. skačete od slike do slike ona koja je u fokusu bude veća, a ako se radi o videu stvar odmah kreće s plejanjem. Link na ikonu globusa vas šalje na stranicu na kojoj se nalazi original.

Jedina zamjerka je što nema linka na pr0n, ali to će valjda ispraviti u nekoj budućoj verziji. (Ako ima a nisam našao nemojte mi slučajno javiti gdje je.)

Ono, probajte, ako ništa drugo bar ćete probati kako će u budućnosti izgledati surfanje iz naslonjača. Fullscreen skrolajuće slike i video, hladno pivo i daljinski.

Jer i tako kažu da miš neće još dugo.