Skip to the main content

15.08.2010.

Pioneer OnePioneer One je nezavisni filmski projekt koji se financira isključivo donacijama i prva je, kako tvrde, TV serija koja se distribuira (ekskluzivno) preko BitTorrent mreže.

Proračun za prvu epizodu bio je 6,000 dolara (pri čemu su ljudi radili za 0 novaca) i već je skupljena svota od 20,000 dolara potrebna za izradu slijedeća tri nastavka.

Do sad je završena samo prva epizoda (torrent datoteka i donacije ovdje) koja je do sad skinuta 420,000 puta, 40% više od predviđanja.

• • •

Pioneer One je znanstvenofantastična drama.

Na početku pilot epizode nepoznata letjelica ulazi u Zemljinu atmosferu. Zbog radijacije koju prelazeći Montanu ostavlja za sobom, sumnja odmah pada na teroristički napad. Letjelica se sruši u Kanadi, a u njoj pronalaze ljudsko biće u sovjetskom svemirskom odijelu koje je odavno izašlo iz mode...

Iako je napravljeno za sitnu lovu i volonterski rad stvar ni slučajno ne izgleda kao poluamaterski uradak i loš fanovski film. Situacija je napeta, sukobljavaju se politika i zdrava logika, vlada misterij sve do kraja epizode kad se naslućuje odakle je svemirski putnik došao.

Traje pola sata, download je standardne veličine za TV serije.

• • •

Ukupno je planirano 7 epizoda u prvoj sezoni. Da li će to i postići ostaje za vidjeti.

Pioneer One @ Twitter
Pioneer One @ VODO (download)
Pioneer One @ Vimeo (vlogs) (trailer)

Komentari

1. 15.08.2010. Tufna

Dobar! dobar! dobar!

2. 16.08.2010. Deda

jem sendvič i hodam ~ zagrizem ~ ogromna šnita sira ispruži se po vrelom zagrebačkom asfaltu ~ aj dobro da ni ispala salama, tješim se...

Dodaj komentar
Ime:
Vaš e-mail:
Vaša web stranica:
Izračunajte: 5 + 3 = ?
Komentar: