Skip to the main content
[] 21. VIII. 2010.

Plants vs Zombies coverTower Defense je, za one koji su tek jučer otkrili Internet, vrsta igara u kojima je cilj postavljanjem prepreka, topova i ostalih rekvizita zaustaviti neprijatelje koji dolaze u sve brojnijim skupinama; kako igra napreduje postaje sve složenija: skupljaju se bodovi za kupnju novih prepreka i bolje artiljerije, dok neprijatelji postaju otporniji, brži i jači.

Jedna varijanta te igre je Plants vs Zombies. U njoj flora nabija zombije, tj. najezda nemrtvih se zaustavlja sadnjom biljaka koje imaju različita svojstva: suncokreti i gljive donose bodove za nabavku biljaka, topovi i prskalice pucaju na zombije, krumpiri su prepreke i nagazne mine itd.

• • •

Stvar je jako zabavna, duhovita, likovi su fino animirani i nema jednoličnosti, igra polako uvodi nove biljke i zombije, teren se mijenja, dolaze proširenja i kombinira se sa mini-igrama (među-igrama u kojima potezi idu malo drukčije).

Osnovni način igranja je avantura - rješavanje svih nivoa po redoslijedu. Tijekom igranja se otključavaju pojedine mini-igre koje je moguće otvoriti iz glavnog menija, a kad sve završite na raspolaganju su još 2 moda: zagonetke (puzzle) i preživljavanje (survival).

Plants vs Zombies Screenshot

Igra je napravljena za Windowse, Mac, iPhone i XBLA.

Puna verzija za Win košta $20 (ili 10€ na Steamu).

Igra je, moram upozoriti, vrlo zarazna. Nemojte se začuditi kad odjednom pogledate kroz prozor i primijetite da je vani neko drugo godišnje doba.

Možete probati demo koji je ograničen na 60 minuta igranja. Download je 27MB (demo na Steamu)


PS. Pulsate, stvarajte kružnice i slušajte zvukove koje one proizvode. (Flash, lijeva tipka, razmak za reset.)