Skip to the main content
[] 30. siječnja 2007.

Rezultati ankete #2

Prije nego što zatvorim blog...

Jesam vas?

Nisam.

Naravno da nisam. Pa tko još ovo čita... (Osim botova von tražilica koji totalno sjebavaju statistiku)

A onima koji očekuju sise i nabijanje u ovom postu (99% vas) warning: ne čitati, ovo je samo statistika i dosadno je do jaja.

• • •

Anketa #2

Od nekoliko milijuna ljudi (tj ukupno 47 glasova) koji su (prije koji mjesec, znam, kasnim ali...) glasali u anketi "Imate li vlastiti blog?" manje od polovice vas je klikooznačilo da posjedujete vlastiti blog ili tek planirate, a više od polovice nemate i/ili ne želite imati. Kako slika govori više od tisuću sati mp3ca, ista je priložena na početku ovog posta.

Bilo je, naravno, pojedinaca koji su glasovali više puta, ali to su turbonapredne skripte koje pogone ovaj blog (zbrda-zdola nabijeni šampionski PHP) uspješno izolirale.

• • •

Kako ovaj blog egzistira godinu i pol već neko vrijeme u draftu imam pripremljene neke brojke u svezi glede prve obljetnice koje nikako da nabijem (gle, ima nabijanja) u post. Do sad. Eto ih (isprika na nepostojanju grafova, ali nemam vremena to generirat, a i jedan mi se mamlaz žalio da su mi grafovi, iako automatikom napravljeni, izgledaju ko da se pas posro sam ih radio u običnom Paintu.

Daklem, prva godina bloga (od prije par mjeseci), gruba statistika slijedi):

Browseri

IE ... 40%

Opera ... 20%

Firefox ... 20%

Ostali browseri ... 20%

Operacijski sustavi

Windows ... 76%

Linux ... 5%

Macintosh ... 1%

Ostalo (sitni OSovi te oni koji se skrivaju id) 18%

Grafičke rezolucije

1024x768 ... 40%

1280x1024 ... 28%

1400x1050 ... 7%

1280x800 ... 6%

1152x864 ... 6%

800x600 ... 5%

1280x960 ... 2%

ostali (nedaju mamlazi da im pročitam rezu) ... 6%

Tri bloga s kojih mi je u tom periodu došlo najviše posjeta

Digital Vomiting (stari panj, nemojte mu se zamjerit jer će vam stranici nabit opaki verdict)

Plavo mojih boja (fina dama, pazite kako se ponašate tamo)

Wolfwood's crowd (staromorska vučina koja pere IT u nas i šire)

• • •

I to je to. Jesam vam rekao da je tekst dosadan? Jebiga ne može se uvijek o sisama i komadima, treba se tu i tamo nabiti nešto suhoparno i dosadno.

I, da, u pripremi je totalni redizajn bloga. Ova rugoba se smučila i meni, a kako nebi i vama. Tako da ćemo to malo smanjit, pojednostavnit, ubrzat, webdvanulirat i tome slično. Kada? Very soon. (Fak, najavio sam, sad se moram požurit.)

A i prije nekoliko dana konačno je prijeđena čarobna brojka 100 što se tiče broja postova. Još malo i moći ću se okolo hvalit da sam kao nekakav bloger.