Skip to the main content
[] 24. svibnja 2008.

PterogliderPteroglider je klasična scroll-prema-dolje ti-letiš-prema-gore 2D pucačina koja će vas vratiti u stara dobra vremena 8-bitnih kompova kad su igre bile igre, kad je sport bio sport i kad svaki drugi ženski lik u filmu nije imao sililonske ekstenzije.

Ali nije baš jednostavna. Napredni sustav upravljanja traži od vas da mišem ciljate i pucate na svemirsku stoku raznih veličina zuba dok lijevom dirate WSAD tipke i tako se krećete. U početku bude malo zbunjola, ali kad se čovjek navikne nema te rakete koja će uteći vašim naprednim laserima i ostalom toplom oružju.

• • •

Neprijateljskih objekata ima raznih i povremeno se pojavljuje boss-brod na kojeg treba potrošiti više streljiva, ali zato dobijate i razne dodatke koji vam služe za lakše čišćenje zvjezdanog prostora od tog galaktičkog šljama.

I nemate iks života nego samo jedan, ali zato treba pazit na dva indikatora: energiju broda i energiju gana u donjem dijelu ekrana. Sve ostalo je klasika, ideš i pucaš, svemir je dugačak 4 nivoa, muzika svira, a moždane vijuge su na "hold".

A ako zazvoni telefon (e.g. punica te zove na nedjeljni ručak) samo opalite razmaknicu - pauza je na pravoj tipki.

Igra inače košta 15 dolara, ali je ekipa nedavno priznala pogrešku u proizvodnji tako da se cijela (a ne samo demo) može skinuti besplatno te odmah ovdje (11M).

Jedan od screenshota (vaša raketa je ova najdesnija):

Pteroglider

Potrebni su Windowsi s DirectXom 9.

• • •

A ako niste za oldschool gejmanje vrijeme možete gubiti na ColorFlip stranici u kojem samo listate stranice u različitim bojama. (Flash)