Skip to the main content
[] 23. VIII. 2007.

StopScoble je stavio svoj blog na hold i sad se okolo vode rasprave što, kako i zašto. Kao da je to neka velika fora. Pa Blogopod je više od 90% vremena na holdu i nikom ništa (osim što se vas troje koji čitate blog ljutite, ali netko se mora i žrtvovati, zar ne?).

(A majstoru zapravo blog niti ne treba. Vrlo je popularan na Twitteru, a ima i svoj podcast.)

Na holdu je neko vrijeme bio i Skype. Korisnici tog servisa nisu mu mogli pristupiti cca dva dana. Kao nekakva greška u softveru (službeno objašnjenje). A globalno raširenom servisu to se ne smije dogoditi. Skypetino, ne valja ti ova pauza.

• • •

U polupublic holdu više nije Idesh. Magazin o trendovima, gadgetima, komadima, autima, zabavi i sve što zanima današnjeg surfera i surfericu širom je otvorio vrata prije nekoliko dana. Objavljen je pregršt zanimljivih članaka pa navratite ako ste pročitali sve na ovom blogu i tražite još zanimljivog štiva.

U Vegasu se održala hackerska konvencija DEF CON. Najpopularniji događaj je bio bježanje novinarke nakon što je provaljena njena namjera da zajebe hackere, ma kuži ti nju. Ima video snimka okolo, a pročitajte i defcon related postove na Kost Dungeon blogu.

Voditeljima eMisije netko je izgleda ukrao stol pa su novu epizodu odradili uvaljeni u stolice. Ovaj put su nešto kraći, no to ne znači da su nezanimljivi. I dalje peru uzduž i poprijeko neta, nesvjesni da ih se gleda.

• • •

A glede holdanja ima jedna stara "igra" u flashu. Cilj je: držati tipku na mišu što duže možete. Jeste li spremni isprobati mišić? Ako niste možete napraviti skriptu koja će to umjesto vas. A ako vam se neda programirat kupite samoljepljivu traku i zalijepite lijevo uho miša pa na stranicu.