Skip to the main content

17.09.2007.

WebcamGoogle je otvorio svoje mape za druge webove. To znači da sad možemo njihove karte staviti na svoje stranice jednostavnim copy & paste komadića koda. A na tim mapama ljudi označavaju svašta i sve. Pa sad imaš finu mogućnost da te karte postaviš na svoj web, kao što se to do sad radilo s YouTube i ostalim servisima koji omogućavaju da te kliponje postavljaš na webove. Tako je jedna od stranica koja je dobila kartografiju ovih dana afere na Pollitici, dakle mjesto gdje možeš locirati gdje se vrte sve te neke popularne afere koje svako malo pune dnevnu štampu.

• • •

Kestrel je kodno ime nove verzije Opere. Opera je, za one koji su jučer doselili s Marsa :-), jedan alternativni web browser koji pomalo gura svoju filozofiju te posjeduje nekakvu svoju zajednicu korisnika, a ovim potezom uvela je neke bitne promjene u svoj software kao što je to veća brzina te stabilnost samog browsera, veća brzina Javascripta, podrška za novu varijantu CSSa i tako dalje. O njojzi ću se (vjerojatno) raspisati u nekom drugom postu, za sad samo preporučam ovaj vrlo dobar web preglednik, jedna sasvim okej alternativa Internet Exploreru kao što je to već vrlo poznati Firefox.

• • •

Ekipa ReProdukcije konačno je uhvatila vremena da započne slijedeći podcast, osim poznate eMisije koju vrte simpatični mladići zavidnih kvaliteta. Novi podcast zvat će se Interneta i, kako mi javljaju špijuni iz montaže, prva epizoda je u tijeku kompjutorske obrade tako da probajte pozorno pratiti sam sajt ReProdukcije jer će ubrzo izaći prva epizoda tog osvježavajućeg podcasta. U međuvremenu pogledajte Špancir epizodu eMisije koja je napravljena u još slobodnijem stilu nego što su epizode prije toga bile. Sve slobodnije, možda na kraju postanu goli podcast.

BlogTV je jedna od trenutnih tema na nekolicini domaćih blogova. Radi se o za korisnika jednostavnom sustavu koji vam omogućava da, ako imate web kameru, započnete svoje emitiranje u bijeli svijet, velikom bratu koji vas gleda. Sam sustav je dobro riješen, Flash radi svoje, a na samim stranicama vašeg showa nalazi se i chat di vam gledatelji mogu slat svoje želje tipa: sad podigni lijevu ruku, sad se nasmiješi, sad napravi stoj na trepavicama. Odradio sam svoj prvi testni show, još jednom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u eksperimentu.

• • •

Sad bih ovdje mogao napisati još gro stvari koje su se izdogađale ovih dana kako nisam ni slovcem prdnuo na blog, ali nema se vremena, što mi je ujedno i (izlizana, loša, pa kako se možeš na to vadit?) isprika što me tekstualno nije bilo preko nekoliko dana. Ali, ljudi, pa jesen je počela, trebamo se akcelerirati, krenuti ponovo te opet u nove radne pobjede i priskrbiti nešto, ako ne za društvo u cjelini kao takvo, onda ono bar za sebe, zar ne?

Komentari

1. 17.09.2007. sandra

ovu subotu propustih show svih showa na ovim prostorima, ali sljedeći put sam tu, još da razmislim o želji (da l' da tražim step dance ili breakdance da izvedeš, pitanje je sad!)

2. 17.09.2007. Speki

Nemoj ni jedno, ne zna on plesati. Al zato ga pitaj da ti demonstrira vještine uporabe piva! :)))

3. 17.09.2007. sandra

Gle, gle, dobra ideja! Dobila na znanje!

4. 18.09.2007. marra

bijo si na spancirfestu i jedino kaj si kupijo (osim pive) je majica sa tvojim likom :) :P

5. 18.09.2007. BitString

narciosoidan? =D

6. 18.09.2007. Speki

Nije D. narcisoidan, vidiš da još tumara naokolo umjesto da izigrava cvjetić kraj potoka... :)))))

7. 18.09.2007. marra

eh te lude sedamdesete ;)

8. 18.09.2007. Speki

A bogati, kake sedamdesete, ja pričam o Ezopovoj (odnosno Aesop, kako se originalno zvao taj starogrčki dramaturg i pisac) basni o Narcisu... Znaš ono, kako je nastao cvijet Narcis, tako što je lik po imenu Narcis ostao zaljubljen u svoj odraz u potoku, i pretvorio se u cvijet, koji su onda prozvali po njemu...

A evo i linka na tu priču: http://www.textfiles.com/stories/narciss.txt

Ta današnja mladež, klasična književnost i epovi nula bodova... Samo bigbrader i slično... :}}}

9. 18.09.2007. Speki

A jebemu i server koji javi glupu grešku da je nedostupan pa onda ja ne znajući dvaput pošaljem isto... Dado, nađi si bolji webhosting...

10. 19.09.2007. marra

moja recenica se odnosi na Dado :)
brkas basne sa grckom mitologijom :D
ovo nije ep jer ne prepricava neki povijesni dogadjaj :D
ako pogledas originalnu grcku verziju mitske price, a ne rimsku verziju, vidit ces da se narcis zaljubljuje u sebe kao rezultat prokletstva bacenog od strane mladica koji se ubio zbog neuzvracene narcisove ljubavi :D

eh eh, spexonjo pretpostavka je majka svih... ______________ upisite odgov. rijec

11. 19.09.2007. Speki

...majki? :)))

Dio basni se bazira na mitologiji, i mislim da je teško razlučiti što je što, a možeš li reći za sve epove da prepričavaju povijesne događaje?

No dobro, u svakom slučaju, svi smo naučili nešto novo, to je ono bitno.

12. 19.09.2007. Dado

Speki: dupli komentar obrisan, prebrz si za ovaj Internet.

marra: jednog dana ta maja može vrijedit ohoho...

13. 19.09.2007. marra

@Spexonja: uzmi knjige iz osnovne skole, sve ti lijepo pise, nisam je to izmislila ;)

14. 19.09.2007. marra

@Dado: btw zasto nemas sekciju di bi mi mogli reci sto nam ne valja na tvom blogu? :D

15. 19.09.2007. Dado

marra: zato jer to pišete posvuda. :) Probaj u about.

16. 19.09.2007. Speki

@marra: joj, kao prvo ne da mi se, kao drugo, nemam pojma više di su mi, niti da li više vrijede išta obzirom da su to knjige iz prvog dijela '80ih... :)))))

A kao treće... Ma znaš što, ajd ti mala nemoj mene velkog i opakog zajebavat, saćepast jedan spenking! :}

Tišmene učit što je i kako je, ja dok sam bio mali zubima sam krumpire vadio iz smrznute zemlje...

17. 19.09.2007. marra

auf! necu vise! :)

Dodaj komentar
Ime:
Vaš e-mail:
Vaša web stranica:
Izračunajte: 9 + 9 = ?
Komentar: