Skip to the main content
[] 17. rujna 2007.

WebcamGoogle je otvorio svoje mape za druge webove. To znači da sad možemo njihove karte staviti na svoje stranice jednostavnim copy & paste komadića koda. A na tim mapama ljudi označavaju svašta i sve. Pa sad imaš finu mogućnost da te karte postaviš na svoj web, kao što se to do sad radilo s YouTube i ostalim servisima koji omogućavaju da te kliponje postavljaš na webove. Tako je jedna od stranica koja je dobila kartografiju ovih dana afere na Pollitici, dakle mjesto gdje možeš locirati gdje se vrte sve te neke popularne afere koje svako malo pune dnevnu štampu.

• • •

Kestrel je kodno ime nove verzije Opere. Opera je, za one koji su jučer doselili s Marsa :), jedan alternativni web browser koji pomalo gura svoju filozofiju te posjeduje nekakvu svoju zajednicu korisnika, a ovim potezom uvela je neke bitne promjene u svoj software kao što je to veća brzina te stabilnost samog browsera, veća brzina Javascripta, podrška za novu varijantu CSSa i tako dalje. O njojzi ću se (vjerojatno) raspisati u nekom drugom postu, za sad samo preporučam ovaj vrlo dobar web preglednik, jedna sasvim okej alternativa Internet Exploreru kao što je to već vrlo poznati Firefox.

• • •

Ekipa ReProdukcije konačno je uhvatila vremena da započne slijedeći podcast, osim poznate eMisije koju vrte simpatični mladići zavidnih kvaliteta. Novi podcast zvat će se Interneta i, kako mi javljaju špijuni iz montaže, prva epizoda je u tijeku kompjutorske obrade tako da probajte pozorno pratiti sam sajt ReProdukcije jer će ubrzo izaći prva epizoda tog osvježavajućeg podcasta. U međuvremenu pogledajte Špancir epizodu eMisije koja je napravljena u još slobodnijem stilu nego što su epizode prije toga bile. Sve slobodnije, možda na kraju postanu goli podcast.

BlogTV je jedna od trenutnih tema na nekolicini domaćih blogova. Radi se o za korisnika jednostavnom sustavu koji vam omogućava da, ako imate web kameru, započnete svoje emitiranje u bijeli svijet, velikom bratu koji vas gleda. Sam sustav je dobro riješen, Flash radi svoje, a na samim stranicama vašeg showa nalazi se i chat di vam gledatelji mogu slat svoje želje tipa: sad podigni lijevu ruku, sad se nasmiješi, sad napravi stoj na trepavicama. Odradio sam svoj prvi testni show, još jednom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u eksperimentu.

• • •

Sad bih ovdje mogao napisati još gro stvari koje su se izdogađale ovih dana kako nisam ni slovcem prdnuo na blog, ali nema se vremena, što mi je ujedno i (izlizana, loša, pa kako se možeš na to vadit?) isprika što me tekstualno nije bilo preko nekoliko dana. Ali, ljudi, pa jesen je počela, trebamo se akcelerirati, krenuti ponovo te opet u nove radne pobjede i priskrbiti nešto, ako ne za društvo u cjelini kao takvo, onda ono bar za sebe, zar ne?