Skip to the main content
[] 6. svibnja 2009.

The Hunt for GollumNađu se tako jednog dana majstor Gandalf i onaj Aragorn, od starog Arathorna sin, na predahu uz pivo u jednoj od mnogih pivnica u Međuzemlju.

Čim zapale lulu nemira stade se djedica jadati sa svojim problemom: neki tamo nečovjek saznao je nešto što nije trebao i ako netko ne sredi situaciju doći će do sranja.

Aragorn mu reče: nemaš problema stari, evo ja ću, ionako nemam šta radit dok mi se torrenti skidaju, samo da popijem jednu putnu. Alo, konobar, daj još dvije rezane!

• • •

Lov na Golluma je film kojeg su napravili Tolkien fanovi. Traje cca jedan školski sat i uopće nije loš, sasvim je gledljiv, slikovit i popunjen detaljima tako da neće biti dosadno.

Zapravo bacite prvo oko na trailere i teasere (spoileri!) pa ako vas pozanima...

Kažu da su u film uložili svega 3,000 funti sterlinga, što je pomalo čudno jer stvar ne izgleda kao amaterski uradak nego kao nešto što je moglo izaći iz iste one radionice u kojoj se radila filmska trilogija Gospodar prstenova.

Kritika ide na račun zvuka koji je nekad preglasan, a drugi put pretih, loša CGI kiša te vulkanske vilenjačke uši oko kojih su se mogli bolje potruditi. Sve ostalo je ok, od pozadinskih pejzaža i atmosfere do glume i trikova da se izbjegne skupo procesorsko vrijeme. Čak i Orci imaju smisla za humor.

Stvar se može pogledati online, recimo ovdje i to u HD formatu (kliknite negdje na dnu Flasha za fullscreen), a na službenim stranicama ima detalja, slika, nekih stvari iz soundtracka i nezaobilazni behind the scenes. Baš kao pravi film.

• • •

45 minuta zabave, ugašeno svijetlo, jedno pivo i dvije vrećice čipsa. I nakon toga jedna psovka. Jer The Hobbit izlazi tek 2012. godine!


PS. The Breathing Earth, real-time simulacija globalne emisije CO2 te Zemaljskih rođenja i smrti.