Skip to the main content

01.08.2007.

PodcastPrije nekoliko dana prijeđene su 2 pune godine postojanja ove loše isprike za blog. Neke statističke podatke još uvijek nisam dobio, jer nakupilo se podataka u logu, pa treba to isparsati, sumirati i lažirati i onda izvuči korisne brojke i poneki graf. Ide čim napišem te tri for petlje koje će to izvaditi.

Kad sam počeo pisati ovo čudo zamišljene tematike su mi bile za nijansu drugačije. Ali kako to obično bude stvari redovito krenu u nekom drugom smjeru tako da danas ovdje imamo salatu od kategorija koje nisu usko povezane. Pogotovo je, u zadnje vrijeme, malo programerskih tekstova kojih je, naravno, trebalo biti puno više, ali situacija je takva kakva je, ali i morate priznati da se ni vama na kraju radnog dana neda pričati o stvarima koje vrtite na poslu.

Osim ako ste djelatnik u porno industriji.

• • •

eMisija, podcast koji sam već nekoliko puta spominjao, došao je u osmi broj i sad je već postalo nekakva standardna rutina, redovita zezancija koja se odradi puno brže i laganije nego kad se započinjalo. Voditelji razvaljuju u pseudorevijalnom tonu, a ReProdukcija uskoro povećava svoju ponudu, no o tom potom.

Vrijedi spomenuti i jedan polupijan polupilot sajt Srchekoo koji vam pronalazi slobodna imena na domaćim te stranim popularnim i onim manje popularnim servisima. Pa ako ste u beta testing formi probajte klikniti na srchekoo.com i pokušajte srusiti tu webotvorinu. Siniša kaže da je stvar još u teškoj beti pa ćemo napraviti pravi review kad stvar bude do kraja kompletirana.

Nedavno je izašla i četrnaesta epizoda gonzo uratka Pure Pwnage. Ekipa je sve bolja, sad su u widescreenu, i guraju standardnu spiku i priliku u nastojanju da predoče i parodiraju smiješnu stranu gejmerske zajednice. btw Teh Pwnerer se nešto uozbiljio, no sad nabija još jače.

Probali smo i Pownce, nekakav file sharing twitter like social networking friends community dva nula ser kenj sajt. Stvar je najavio Kevin Rose u Diggnationu i moram priznati da sam očekivao brdo opcija i gomilu sadržaja, no ovo me iznenadilo: stvar je jednostavna, ima 5 najnužnijih opcija i smrdi na nešto dobro. Ako uspije - super, ako ne - ekipa će već otići na next big thing. Stvar još ide na pozivnice, ostale su mi dvije, pa ako trebate klik gore na kontakt.

• • •

Kako mi se uskoro "prijeti" preko nekoliko slobodnih dana uzet ću komad vremena i dodati neke toliko očekivane opcijice na blog. Prioritet su novi featurei u RSS feedu i linkovima, a nabacit ću i neki web 2.0 sajtić čisto da se za iks godina mogu unucima hvaliti u stilu "E vidite djeco kad je djed bio mlad napravio je ovu majstoriju koju su svi popljuvali jer je nitko nije kužio pošto je bila daleko ispred svog vremena".

Komentari

1. 01.08.2007. Speki

Vell, kolko čitam, ekipa je već neko vrijeme u "a što nakon web 2.0" vizijama... ;P

Jel jedan novi feature u linkovima komentiranje?

2. 02.08.2007. marra

Nisi cito na slashdot-u kaj bu sa web2.0?
Ja bih odma na web3.0... ;)

3. 02.08.2007. Speki

Ima raznih komentara, od dolaska novog net-bubblea preko ultra-kul-super novih web tehnologija koje će omogućiti... u biti ništa novo i posebno do toga da web 2.0 zapravo ne postoji, samo ekipa brije marketinške priče...

IMHO, web 2.0 je stranica koja je podjednako interaktivna kao recimo... desktop. A većina toga što se pojavljuje na netu ne treba takvu interaktivnost, jer se radi o jednosmjernom sadržaju. A i ovakvi portali di ekipa kucka svoje komentare i slično su u biti relativno pasivni.

Sve su to glupe marketinške priče samo da bi vrećama novca koje surfaju po netu probušili kakvu rupu i pocuclali štogod novaca jer "Naš web sajt samo prividno djeluje ko ostali, MI SMO WEB 2.0!!!". :}

4. 03.08.2007. marra

speki nego jel odvikavanje od pusenja jos traje?

5. 03.08.2007. Speki

U biti, malo sam se odvikavao, pa ponovno počeo, pa se sad opet odvikavam, eto nisam zapalio ima tome... 4 dana... :)

Ali ovaj moj komentar nema veze s pušenjem (odnosno nepušačkom nervozom), nego su mi općenito glupe te web x.0 priče, pogotovo što ne znam da sam vidio nekakav sajt koji bi opravdavao takav naziv... Sve je to najobičniji bezvezni marketing...

6. 05.08.2007. marra

ma nee nisam mislila zbog nervoze neg cisto informativno

7. 05.08.2007. Speki

Informativno gledano, sad je već prošlo tjedan dana. Prisjećajući se prethodnih iskustava, ako izdržim mjesec dana, šansa da ću ponovno zapaliti pada ispod 50%. Al znaš kako je to, nešto te iživcira na duže vremena, ovisnički duh se budi, i problemi... I zbog toga se zajebavam s tim duhanskim govnom već godinama...

8. 06.08.2007. jajce jajcu

bude li uz linkove i tajmstamp ? ha ?

http://lionsfart.com/linkovi/

ha ?

9. 07.08.2007. Dado

Speki & JJ: ide.

10. 07.08.2007. Speki

Ako ide, ide, ako ne ide onda scsi... :}

Dodaj komentar
Ime:
Vaš e-mail:
Vaša web stranica:
Izračunajte: 10 + 1 = ?
Komentar: