Skip to the main content
[] 1. VIII. 2007.

PodcastPrije nekoliko dana prijeđene su 2 pune godine postojanja ove loše isprike za blog. Neke statističke podatke još uvijek nisam dobio, jer nakupilo se podataka u logu, pa treba to isparsati, sumirati i lažirati i onda izvuči korisne brojke i poneki graf. Ide čim napišem te tri for petlje koje će to izvaditi.

Kad sam počeo pisati ovo čudo zamišljene tematike su mi bile za nijansu drugačije. Ali kako to obično bude stvari redovito krenu u nekom drugom smjeru tako da danas ovdje imamo salatu od kategorija koje nisu usko povezane. Pogotovo je, u zadnje vrijeme, malo programerskih tekstova kojih je, naravno, trebalo biti puno više, ali situacija je takva kakva je, ali i morate priznati da se ni vama na kraju radnog dana neda pričati o stvarima koje vrtite na poslu.

Osim ako ste djelatnik u porno industriji.

• • •

eMisija, podcast koji sam već nekoliko puta spominjao, došao je u osmi broj i sad je već postalo nekakva standardna rutina, redovita zezancija koja se odradi puno brže i laganije nego kad se započinjalo. Voditelji razvaljuju u pseudorevijalnom tonu, a ReProdukcija uskoro povećava svoju ponudu, no o tom potom.

Vrijedi spomenuti i jedan polupijan polupilot sajt Srchekoo koji vam pronalazi slobodna imena na domaćim te stranim popularnim i onim manje popularnim servisima. Pa ako ste u beta testing formi probajte klikniti na srchekoo.com i pokušajte srusiti tu webotvorinu. Siniša kaže da je stvar još u teškoj beti pa ćemo napraviti pravi review kad stvar bude do kraja kompletirana.

Nedavno je izašla i četrnaesta epizoda gonzo uratka Pure Pwnage. Ekipa je sve bolja, sad su u widescreenu, i guraju standardnu spiku i priliku u nastojanju da predoče i parodiraju smiješnu stranu gejmerske zajednice. btw Teh Pwnerer se nešto uozbiljio, no sad nabija još jače.

Probali smo i Pownce, nekakav file sharing twitter like social networking friends community dva nula ser kenj sajt. Stvar je najavio Kevin Rose u Diggnationu i moram priznati da sam očekivao brdo opcija i gomilu sadržaja, no ovo me iznenadilo: stvar je jednostavna, ima 5 najnužnijih opcija i smrdi na nešto dobro. Ako uspije - super, ako ne - ekipa će već otići na next big thing. Stvar još ide na pozivnice, ostale su mi dvije, pa ako trebate klik gore na kontakt.

• • •

Kako mi se uskoro "prijeti" preko nekoliko slobodnih dana uzet ću komad vremena i dodati neke toliko očekivane opcijice na blog. Prioritet su novi featurei u RSS feedu i linkovima, a nabacit ću i neki web 2.0 sajtić čisto da se za iks godina mogu unucima hvaliti u stilu "E vidite djeco kad je djed bio mlad napravio je ovu majstoriju koju su svi popljuvali jer je nitko nije kužio pošto je bila daleko ispred svog vremena".