Skip to the main content
[] 24. svibnja 2008.

TwitterTwitter ovo, Twitter ono, TwitXYZ, alata koji idu preko tog servisa ima više nego različitih Linux distribucija...

Shit, zaboravio sam utwittati da pišem post o Twitteru.

Dakle, toga ima ko blata i nije lako naći ono što je dobro pa ću eto napisati nekoliko riječi o nekoliko stvari koje imaju nekoliko korisnih namjena.

• • •

TwitBuzz

TwitBuzz

TwitBuzz je servis koji prati popularne stvari na Twitteru: linkove, razgovore i osobe. Tvrde da imaju napredan algoritam za bodovanje popularnosti, a nebi me čudilo da tamo sjedi grupa ljudi koja klika i bira ono što im je interesantno.

Tako možete odmah vidjet što je trenutno u điru, kao i što je bilo u protekla 24 sata, tjedan ili mjesec dana, te forever (otkad su krenuli skupljati, dakle odnedavno).


doesfollow.com

doesfollow.com

Doesfollow.com je ultrajednostavna stranica na kojoj možete provjerit da li osoba A prati osobu B (tj. čita što ta osoba twitta) Stvar je samoobjašnjiva tako da je iz naslova jasan i "API" koji možete koristiti (samo treba isparsati odgovor).

Ma jednostavnost sajta je jednostavno naj.


Favrd

Favrd

Favrd prikazuje zanimljive stvari koje se vrte na Twitteru. Za razliku od TwitBuzza nema "napredan" algoritam za čupanje popularnosti nego jednostavno broji koliko puta se nešto twitta i na osnovu toga zna što je "in".

A ima i krasan logo. :)


Twistori

Twistori

Twistori je konačno jedna vizualizacija Twittera koja je napravljena kako spada. Prati se samo 6 keyworda (love, hate, think, believe, feel i wish) ali se oni lijepo u boji skrolaju prema gore.

Isto dobra stvar za postavit na bigscreen u blizini koji nema što radit. (Zanimljivo, ne koristi Flash.)

• • •

Vezani postovi:

- Twitxr, Twittershare, Botanicalls Twitter
- TweetLater, TwitterSnooze, Twitter Typewriter


PS. Vandelay je nanizao 50+ dizajnera koji Twittaju.